Koeman geeft duidelijkheid over vervolg met strafschoppen na misser Memphis

26 maart 2023, 14:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay blijft voor Ronald Koeman de vaste penaltynemer van het Nederlands elftal. De aanvaller van Atlético Madrid staat bovenaan het lijstje van de bondscoach, maar faalde tegen Frankrijk hopeloos vanaf elf meter. Daar worden door de zestigjarige trainer echter geen consequenties aan verbonden.

"We benoemen altijd de eerste, de tweede en derde penaltynemer. Die beslissing ligt uiteindelijk bij de aanvoerder, maar het is wat mij betreft duidelijk dat hij 'm nog kan nemen", laat Koeman op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Gibraltar weten. "Hij mag van mij nog steeds nummer één zijn."

Memphis is al jaren de vaste penaltynemer van het Nederlands elftal, maar zijn misser in Frankrijk zorgde voor veel ergernis. De bal werd ruimschoots binnnen handbereik van de Franse goalie Mike Maignan geschoten, wat ook typerend was voor het optreden van de formatie van Koeman in Parijs.

Lees ook: Veerman maakte slechte beurt bij Koeman: "Dat is niet zijn mindere kwaliteit"

Maandagavond wacht het treffen met Gibraltar en in dit dat duel verwacht Koeman ook meer van zijn ervaren spelers, waar Memphis inmiddels ook onder valt. Tegen de Fransen leek er niemand bij het Nederlands elftal op te staan en de boel op sleeptouw te nemen: "De jongens met ervaring hadden ook meer de handschoen op moeten pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen