Koeman onthult wat hij Blind heeft verteld over zijn perspectief bij Oranje

20 maart 2023, 16:35
Koeman onthult wat hij Blind heeft verteld over zijn perspectief bij Oranje

Daley Blind heeft van Ronald Koeman te horen gekregen dat hij niet langer de eerste linksback van het Nederlands elftal is. De 33-jarige verdediger van Bayern München maakt echter wel 'gewoon' kans om volgend jaar mee te gaan naar het EK in Duitsland.

Blind is een van de 25 spelers die deel uitmaakt van de Oranje-selectie voor de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden. "Iedereen bij deze selectie heeft de leeftijd om gewoon nog bij het EK van volgend jaar te zijn. Hij krijgt de kans om zijn honderdste interland te spelen. Ik vind dat hij die kans verdient", vertelde de bondscoach maandag tijdens een persconferentie.

Op veel speeltijd hoeft Blind echter (voorlopig) niet te rekenen bij Oranje. "Ik heb hem ook verteld dat hij niet de eerste optie als linksback is", aldus Koeman. Blind was onder Louis van Gaal wel de eerste keuze op die positie. "Ik sluit niet uit dat hij bij de selectie blijft. Dat ligt aan het verdere verloop van de wedstrijden."

Wie nu de eerste optie op de linksbackpositie is, wilde de bondscoach niet vertellen. Wel wilde hij kwijt dat Nathan Aké een van de opties is. "Daar speelt hij bij zijn club volgens mij ook het meest", zei hij.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen