Koeman ontkent 'kipkerriegate' en houdt vertrouwen in resultaat

23 maart 2023, 17:03
Koeman ontkent 'kipkerriegate' en houdt vertrouwen in resultaat

Bondscoach Ronald Koeman heeft ondanks het wegvallen van een aantal spelers die 'waarschijnlijk in de basis waren begonnen' vertrouwen in een resultaat als het Nederlands elftal het vrijdag opneemt tegen Frankrijk. Ook ging de teruggekeerde Koeman in op de oorzaak van de ziekte van de vijf internationals die donderdag naar huis moesten. 

Volgens Koeman is de kipkerrie die een deel van de selectie woensdag at niét de oorzaak van het buikvirus waardoor onder meer beoogd basisspelers Cody Gakpo en Matthijs de Ligt naar huis moesten. "Dinsdag waren meerdere stafleden al niet fit", merkte de bondscoach op tijdens de personferentie van donderdag. "Maar het heeft geen zin om te speculeren over de oorzaak." Toch nam hij wel een aantal maatregelen om verdere verspreiding van het virus te verhelpen. "Handen schudden en dat soort dingen, daar zijn we wel voorzichtiger mee. Maar je kunt niet alles uitsluiten."

Daarbij had Koeman het Nederlands elftal in de afgelopen trainingsweek al enigszins voorbereid op het wegvallen van spelers. "Gelukkig heb ik deze week op de training veel jongens gewisseld van positie, dus veel van hen die er nu wel bij zijn hebben al gespeeld op hun positie." Het wegvallen van Cody Gakpo betekent niet dat hij overweegt met twee spitsen te gaan spelen, zoals Noa Vahle suggereerde tijdens de persconferentie. "We hebben een idee van spelen, daar hebben we op getraind. "Ik heb zes aanvallers op papier staan, dat is voor mij voldoende."

Ondanks de personele problemen houdt Koeman vertrouwen in een positieve uitkomst van het duel met Frankrijk. "Voetbal is een raar spelletje. Ook met de spelers die we overhouden heb ik vertrouwen in een resultaat." 

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Bij de Ligt zie je het verschil toch niet,of hij nou ziek 😅is of fit , grapje !

guest
Link gekopieerd!
avatar

Wordt nu alweer moe van dikke koeman.....

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Zo voelde 5 spelers zich niet Kipkerrie lekker.....🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen