Koeman terug als bondscoach van het uitgeklede Nederlands elftal

24 maart 2023, 07:00   Bijgewerkt: 23 maart 2023, 23:58
Koeman terug als bondscoach van het uitgeklede Nederlands elftal

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 24 maart.

Wedstrijden

Frankrijk – Nederland (20.45 uur)

Hoe komt het Nederlands elftal voor de dag? Geen Frenkie de Jong. Geen Matthijs de Ligt. Geen Cody Gakpo. Ronald Koeman komt door blessures en de virusuitbraak niet bepaald met zijn sterkste elftal voor de dag tegen de vice-wereldkampioen en WK-winnaar van 2018. Een zware taak bij de comeback voor de bondscoach: hoe brengen ze het er vanaf?

Lees ookWordt dit de opstelling van Koeman door de virusinfectie bij Oranje?

Zweden – België (20.45 uur)

Het eerste duel van Domenico Tedesco als bondscoach van België wordt een bijzondere. De bondscoach heeft doorgeselecteerd, waardoor ditmaal onder anderen Toby Alderweireld (gestopt), Eden Hazard, Dries Mertens en Axel Witsel (niet opgeroepen) bij de selectie zitten. Dat geldt wel voor PSV'er Johan Bakayoko: maakt hij zijn debuut? 

Gibraltar – Griekenland (20.45 uur)

Niet alleen Oranje en Frankrijk komen in actie in Groep B van de EK-kwalificatiecyclus, ook Gibraltar en Griekenland spelen tegen elkaar. Nederland zal toch vooral op die laatste letten: als Frankrijk eerste wordt in de poule, moet Koeman met zijn mannen Griekenland en Ierland onder zich houden. Welke indruk maken de Grieken tijdens de eerste wedstrijd?

Voetbal op tv

20.45 uur: Zweden – België, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de EK-kwalificatie

20.45 uur: Frankrijk – Nederland, NPO 3, live verslag van het duel in de EK-kwalificatie

22.00 uur: Vandaag Inside, SBS 6, talkshow over onder meer voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen