Kraay junior deelt compliment uit: "Hij was slecht, maar ik respecteer zijn carrière"

25 maart 2023, 06:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hans Kraay junior weigert Marten de Roon af te vallen na de nederlaag van Oranje tegen Frankrijk. De middenvelder speelde geen sterke wedstrijd en vertolkte een negatieve hoofdrol in de aanloop naar de 1-0. Hoewel Kraay junior. erkent dat De Roon slecht speelde, toonde hij vrijdagavond veel respect voor zijn carrière.

"Omwille van zijn statistieken zal ik nooit heel denigrerend over hem durven doen", liet de analist van ESPN weten. "Hij heeft dit seizoen bij Atalanta, en daar lopen geen koekenbakkers, 24 van de 27 wedstrijden gespeeld. De jaren daarvoor speelde hij 30, 35, 35, 35, 36 en 36 wedstrijden. Dat betekent dat ze bij Atalanta in de afgelopen zeven jaar nog nooit een betere rechtermiddenvelder gehad hebben dan Marten de Roon. Het is geen koekenbakker."

Dat het er vrijdagavond niet uitkwam, zegt nog niet alles. "Ook goede spelers kunnen weleens slecht spelen. Ik kijk ook Italiaans voetbal. Met het woord 'golfbreker' doe je hem tekort, want daar moet je ook voetballen. Atalanta heeft ook vaak de bal. Daar voetbalt hij ook goed. Dat zie je bij het Nederlands elftal vele malen minder. Hij was vandaag slecht, maar ik blijf wel respect houden voor zijn carrière."

Lees ook: Van Hooijdonk trekt pijnlijke conclusie over De Roon: "Leuke gozer

De Roon liet de bal voorafgaand aan de 1-0 van zijn voeten springen op de eigen helft, waarna Kenneth Taylor het slippertje niet kon herstellen en Frankrijk razendsnel voor het doel van Jasper Cillessen stond. "Het idee was juist: als je de bal verliest, verlies 'm dan hoog op het veld, achter hun verdediging, zodat je goed staat", zei hij daar zelf over. Ik neem de bal half onder m'n voet aan. Twee passes later ligt ie erin. Daar wachten ze op bij Frankrijk. Juist daar kunnen we de bal niet verliezen. Het is gewoon slecht van mij, slecht van ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen schande Frankrijk is gewoon wereld klasse Nederland 3 klassen minder !!!!!!! En dan ook nog zoveel belangrijke spelers absent .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen