Laporta hoopt tweetal te behouden voor Barcelona en deelt zomerse plannen

7 maart 2023, 16:26
Laporta hoopt tweetal te behouden voor Barcelona en deelt zomerse plannen

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft dinsdag laten weten dat de club hoopt dat trainer Xavi én aanvoerder Sergio Busquets ook volgend seizoen in Camp Nou te bewonderen zullen zijn. Ook ging de preses in op de transferplannen die de club komende zomer heeft. 

Trainer Xavi ligt nog tot medio 2024 vast bij de Catalanen maar volgens Laporta is een tussentijdse verlenging zeker een optie. "Ook als we dit seizoen geen kampioen worden, omdat hij de club en onze manier van spelen kent", zegt de voorzitter tegenover El Mundo Deportivo

Als het aan Laporta ligt knoopt ook aanvoerder Sergio Busquets deze zomer een extra jaar aan zijn imposante Barcelona-carrière vast. De inmiddels 34-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract en zou onder meer worden begeerd door Inter Miami en het Saoedische Al Nassr, de club van Cristiano Ronaldo. "Xavi wil dat hij blijft en hij denkt na over zijn toekomst. We hebben nog geen aanbieding gedaan maar zullen dat snel gaan doen. We willen dat hij nog een jaar doorgaat", aldus Laporta. 

Komende zomer hoopt Laporta het elftal van Xavi op een aantal posities te versterken. "Er moet in ieder geval een rechtsback bij, en als de kans zich voordoet het liefst ook een centrale verdediger", zo wordt hij geciteerd. "Het liefst halen we ook een extra spits, maar waarschijnlijk zullen we dan eerst iemand moeten verkopen." Laporta moet toegeven dat hij het liefst deze winter al een vervanger voor de naar Atlético Madrid vertrokken Memphis Depay had gehaald, maar dat de financiële situatie van de club dat niet toeliet. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen