Loting kwartfinales Champions League levert twee heerlijke affiches op

17 maart 2023, 12:29   Bijgewerkt: 17 maart 2023, 12:37
Foto: © ProShots

De loting voor de kwartfinales van de Champions League heeft twee absolute krakers opgeleverd. Manchester City neemt het op tegen Bayern München en titelhouder Real Madrid moet zien af te rekenen met Chelsea. De heenwedstrijden van de kwartfinales worden gespeeld op 11 en 12 april. De returns zijn op 18 en 19 april.

Toen Pep Guardiola in 2016 werd aangesteld als hoofdtrainer van Manchester City, kreeg hij één duidelijke taak mee: de club haar eerste eindzege van de Champions League bezorgen. Maar dat is Guardiola, die als trainer van FC Barcelona tweemaal de Champions League won, nog altijd niet gelukt. In 2021 was Manchester City dichtbij, maar toen ging het in de finale mis tegen Chelsea. Ook dit seizoen belooft het een hels karwei te gaan worden, want in de kwartfinale wacht een dubbele ontmoeting met Bayern München, waar onze landgenoten Matthijs de Ligt, Daley Blind en Ryan Gravenberch actief zijn. Zij nemen het dus op tegen Nathan Aké.

De winnaar van het tweeluik tussen Manchester City en Bayern München neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Real Madrid en Chelsea. Zij werden vrijdagmiddag eveneens aan elkaar gekoppeld. Vorig seizoen troffen Real Madrid en Chelsea elkaar ook al in de kwartfinale van de Champions League. Nadat Real Madrid een ronde eerder had afgerekend met Paris Saint-Germain, was het in de kwartfinale ook te sterk voor Chelsea (5-4 over twee duels). Mocht de Koninklijke wederom afrekenen met de Londenaren, wacht in de halve finale mogelijk ook een herhaling van vorig seizoen. Real Madrid plaatste zich in mei vorig jaar immers na een bijzondere comeback ten koste van Manchester City voor de finale. 

Italiaans affiche

De andere kwartfinales gaan tussen Internazionale en Benfica én AC Milan en Napoli. Het Internazionale van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries rekende in de vorige ronde nipt af met FC Porto en moet het nu dus voor elkaar zien te krijgen tegen het Benfica van Roger Schmidt, dat in de achtste finale veel te sterk was voor Club Brugge. De ontmoeting tussen AC Milan en Napoli mag er natuurlijk ook zijn. AC Milan kroonde zich vorig seizoen nog tot kampioen van Italië, maar heeft het dit seizoen een stuk lastiger. Napoli is daarentegen bezig aan een geweldig seizoen. De landstitel is binnen handbereik. 

Kwartfinales:

Real Madrid - Chelsea

Internazionale - Benfica

Manchester City - Bayern München

AC Milan - Napoli

Halve finales:

Real Madrid/Chelsea - Manchester City/Bayern München

AC Milan/Napoli - Internazionale/Benfica

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen