Makaay: "Ik ben nooit zo van de extreem lage cijfers, maar ik kan hier niet meer van maken"

26 maart 2023, 12:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roy Makaay strooit met onvoldoendes voor het Nederlands elftal na de pijnlijke avond in en tegen Frankrijk. Marten de Roon en Kenneth Taylor krijgen de laagste beoordelingen, terwijl slechts drie basisspelers een voldoende scoren.

Makaay, 43-voudig Oranje-international en rapporteur van De Telegraaf, geeft De Roon een 4 als rapportcijfer. "Hij had het heel zwaar. Hij was bij de 1-0 al betrokken met balverlies en dat was precies waar de Fransen op loeren: balverlies in die zones. Balverlies is een onderdeel van het voetbal, maar Koeman gaf al aan erop gehamerd te hebben dat het op dat gedeelte van het veld eigenlijk niet mag gebeuren. Antoine Griezmann had de avond van z'n leven. Het is niet fair om het alleen op De Roon af te schuiven en ik ben nooit zo van de extreem lage cijfers, maar ik kan hier niet meer van maken. Hij begon niet lekker aan de wedstrijd en kwam daar eigenlijk niet meer overheen", licht hij zijn beoordeling toe.

Artikel gaat verder onder video

Ook Taylor, die al na een half uur naar de kant werd gehaald, krijgt een 4 van Makaay. "Die heeft volgens mij bijna alleen maar balverlies geleden. Bij de eerste goal werd hij al redelijk makkelijk afgetroefd door Griezmann. Zijn vroege wissel zag je een beetje aankomen. Koeman zal hebben gedacht: ik kan wel wachten, maar ik moet toch iets doen. Dat zou ook een stukje bescherming kunnen zijn geweest richting Taylor, als je hoort dat Wieffer al niet startte in zo'n wedstrijd omdat hij niet helemaal okselfris was. Ook hij is nog altijd een jonge jongen, maar dat dit een goede les is geweest, lijkt me duidelijk."

Lutsharel Geertruida, Nathan Aké en Xavi Simons zijn de enige basisspelers met een voldoende, van wie Aké met een 6,5 het hoogste cijfer krijgt. "Hij was de beste, zeker van de achterste vier. Hij verkeert bij Manchester City al in uitstekende vorm, waar hij nagenoeg alles speelt en zeker de belangrijke wedstrijden. Dat zegt iets over zijn status bij die club en ik vond dat hij dit tegen Frankrijk ook weer uitstraalde. Over zijn kant kwam Oranje niet echt in de problemen, hij had zijn zaakjes verdedigend prima voor elkaar. De fenomenale sliding na ruim een kwartier, waarmee hij op dat moment de 3-0 voorkwam, was een hoogtepuntje. Ik vond hem constant."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen