Marten de Roon tast in het duister: "Hoe krijg je het dan voor elkaar?"

25 maart 2023, 09:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marten de Roon schaamt zich na de pijnlijke 4-0 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Volgens de 31-jarige middenvelder heerste er na afloop een 'grafstemming' in de Oranje-kleedkamer.

"Niemand wist wat hij moest zeggen. Er is veel ongeloof", aldus De Roon in gesprek met de NOS. "Ik denk dat we allemaal in de spiegel moeten kijken. Morgen zal er meer over gesproken worden. Het is nu even 'hoofd omlaag' en het over ons heen laten komen, wat terecht is."

Oranje liep in Parijs vanaf het begin achter de feiten aan. "Ik kan het nu niet voor me halen, en dat is in de wedstrijd ook heel lastig: hoe moet je dan druk zetten? Hoe krijg je het dan voor elkaar? Dan merk je dat je in ontzettend grote ruimtes aan het verdedigen bent en eigenlijk nooit druk op de bal krijgt."

Ook na de vroege tegendoelpunten kreeg Oranje het niet voor elkaar om in zijn eigen spel te komen. "We wilden het goedmaken en er was misschien het enthousiasme van het spelen van de eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach. Dan loop je uit je taken en sta je in één grote rondo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen