Memphis bewierookt: 'Barça moet de haren uit het hoofd trekken'

5 maart 2023, 09:36   Bijgewerkt: 5 maart 2023, 10:38
Memphis bewierookt: 'Barça moet de haren uit het hoofd trekken'

Memphis Depay debuteerde zaterdagavond in de basis bij Atlético Madrid en maakte daarbij grote indruk op de Spaanse media. De Nederlander nam de eerste twee treffers voor zijn rekening bij de eclatante 6-1 thuiszege op Sevilla

Marca spreekt in de kop bij het wedstrijdartikel van een 'Memphis-show'.  Volgens de krant bewees de Nederlandse aanvaller zaterdag het ongelijk van zijn vorige club. 'Hij is het geschenk van Barcelona aan Atlético. De spits kwam voor slechts drie miljoen euro naar Atlético en vecht met Álvaro Morata om een basisplaats... terwijl ze zich bij Barça de haren uit het hoofd moeten trekken dat ze hem zo makkkelijk hebben weggegeven', meent de krant. 'En er zijn wel meer cadeautjes die ze in Madrid hebben gekregen vanuit Camp Nou', besluit het fijntjes. 

Lees ook: Memphis grijpt hoofdrol bij grote zege Atlético jubileumduel Simeone

Met die laatste zin duidt Marca op eerdere transfers van Barcelona naar Atlético die nadelig uitpakten voor de Catalanen. Zo mocht Luis Suárez in 2020 voor slechts zes miljoen euro de overstap maken naar de tweede club van de Spaanse hoofdstad. Prompt pakte de Uruguayaan in zijn eerste seizoen in Madrid de landstitel. Met 21 doelpunten eindigde hij bovendien als clubtopscorer. Antoine Griezmann werd in 2019 juist voor 120 miljoen euro door Barcelona weggeplukt bij Atlético, maar bewandelt ruim drie jaar later voor slechts 20 miljoen de omgekeerde weg. De Fransman liet zich tegen Sevilla zien met een doelpunt én een fraaie assist op Memphis.

 'De leeuw brulde tweemaal'

Volgens El Mundo Deportivo heeft Memphis bij zijn eerste basisplaats in La Liga laten zien dat hij klaar is voor een vaste stek in het elftal van Diego Simeone. 'De leeuw brulde tweemaal', schrijft de krant. 'Twee mooie doelpunten van de oud-speler van FC Barcelona', vervolgt het. 'Het was zijn eerste start sinds hij deze winter tekende en hij liet de kans niet voorbijgaan', luidt het eindoordeel. 

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen