Mesut Özil (34) zet punt achter indrukwekkende carrière

22 maart 2023, 12:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mesut Özil heeft op Instagram bekendgemaakt dat hij stopt met voetballen. De 34-jarige Duitser noemt aanhoudend blessureleed als belangrijkste reden om een punt te zetten achter zijn indrukwekkende loopbaan, waarin hij onder meer het shirt van Real Madrid en Arsenal droeg. 

De fijnbesnaarde middenvelder speelde de laatste jaren van zijn loopbaan in Turkije. In 2021 nam Fenerbahçe hem transfervrij over van Arsenal, waar hij sinds 2013 onder contract stond. Afgelopen zomer volgde een overstap naar Istanbul Basaksehir, waarvoor hij dit seizoen maar vier competitie-wedstrijden speelde. 

In zijn gloriejaren was Özil een vaste waarde bij Real Madrid en Arsenal. Met de Koninklijke werd de oud-speler van Werder Bremen en Schalke 04 één keer kampioen van Spanje. In Engeland voegde hij vier FA Cup's en twee Community Shields toe aan zijn prijzenkast als speler van Arsenal. Het hoogtepunt van zijn loopbaan beleefde hij in het shirt van het Duitse elftal in 2014. In Brazilië sleepte Die Mannschaft, met Özil in alle duels als basisspeler, de wereldtitel in de wacht. 

In 2018 kwam aan zijn loopbaan als international abrupt een einde. In Duitsland onstond beroering toen Özil op de foto ging met de Turkse president Erdogan. Op 29-jarige leeftijd zag Özil geen andere uitweg dan het beëindigen van zijn loopbaan als international. In een uitgebreid bericht op Instagram kondigde Özil woensdag zijn defnitieve voetbalpensioen aan. Voormalig Real Madrid-collega en Ballon d'Or-winnaar Karim Benzema was één van de eersten die reageerden op het bericht. 'Het beste, mijn broeder', schreef Benzema.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

ja nou in 2014 de titel pakken dan ben je wereldkampioen en net zo groot als messi of maradonna

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gelijk heeft hij hoor, hij hoeft niet op een zoet houtje te bijten, het was altijd een genot om hem te zien voetballen.

Gusa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

In zijn beste jaren een genot om naar te kijken. Jammer dat het daarna bergafwaarts ging, maar ik zal hem herinneren op zijn top bij Duitsland, Real en Arsenal. Danke shön Mesut!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen