"Niet Reijnders maar Feyenoord-target moet Álvarez opvolgen bij Ajax"

15 maart 2023, 08:05

Ajax wordt de laatste dagen gelinkt aan AZ-middenvelder Tijani Reijnders. De 24-jarige middenvelder zou de opvolger van Edson Álvarez moeten worden in Amsterdam. Toch zou de club er wellicht verstandiger aan doen om de potentiële vervanger van de Mexicaan bij FC Twente op te halen. 

Het ESPN-programma Voetbalpraat gaat uitgebreid in op de kwaliteiten van Reijnders. "Hij is overal op het veld, hij heeft een beetje Álvarez in zich en ook een beetje Berghuis. Een dynamische speler met oog voor de ruimte en een goede techniek", somt Marciano Vink op. "Plus het feit dat hij een goed schot heeft en rond de zestien komt. Overal zoeken ze dit soort spelers met deze energie. Niet voor niets zaten er zoveel clubs voor hem op de tribune bij Lazio."

Kees Luijkcx haalt aan dat spelers die van AZ overstappen naar Ajax het lang niet altijd goed doen in de hoofdstad. "Als je ziet hoeveel spelers van AZ niet zijn geslaagd bij Ajax, dat zijn er echt een hele hoop", zegt de oud-middenvelder. Als voorbeelden worden onder meer Olaf Lindenbergh, Owen Wijndal en Nemanja Gudelj aangehaald. "Bij AZ is alles redelijk veilig en duidelijk, en Ajax is best wel een stap in het diepe voor een AZ-speler. Feyenoord of PSV zou een logischere stap zijn voor Reijnders." 

Zerrouki

Volgens Leonne Stentler zou Reijnders de uitzondering op de regel kunnen zijn. "Hij is zo stabiel dat ik denk dat hij juist wél zou kunnen slagen bij Ajax", vindt Stentler. Toch zou Ajax er in haar ogen verstandiger aan doen om de opvolger van Alvarez bij FC Twente op te pikken in de persoon van Ramiz Zerrouki. "Reijnders ligt nog vast tot 2027, Zerrouki tot 2024", stipt ze aan. "Zerrouki is veel meer een Álvarez-type". Zerrouki werd de afgelopen twee transferperiodes juist uitgebreid gevolgd door Feyenoord. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
avatar

Lekker Zerrouki halen, hoeven we in Rotterdam niet meer.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Ga jij daar over dan ! 😛

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

`Zoeken ze dan type Alvarez ? 🤷‍♂️

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

1 die kan schoonmaken maar ook kan voetballen. Taylor, Klaassen en berghuis kunnen voetballen maar geen van hun kan tackelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen