Hattrickheld Haaland juicht al voordat de bal in het net ligt, Van Nistelrooij zweet

18 maart 2023, 19:29   Laatste update: 19 maart 2023, 10:19

Erling Haaland weet nog altijd van geen ophouden. De doelpuntenmachine van Manchester City scoorde midweeks vijf keer tegen RB Leipzig in de Champions League en maakte er zaterdag drie in de FA Cup-wedstrijd tegen Burnley. Het duel werd met liefst 6-0 gewonnen.

Haaland werd eerst bediend door Julian Álvarez en tikte de bal zeer behendig langs de uitgekomen Bailey Peacock-Farrell. Haaland juichte al voordat de bal over de lijn was en wist: nummer 40 (!) van het seizoen is binnen. Enkele minuten later volgde ook nummer 41, want de Noor scoorde van dichtbij na een voorzet van Phil Foden.

Na een klein uur spelen completeerde Haaland zijn hattrick met een intikker. Kort daarna werd hij, net als tegen Leipzig, gewisseld door Pep Guardiola. Kevin De Bruyne bereidde nog twee goals van Álvarez voor en tussendoor scoorde ook Cole Palmer, waardoor 6-0 de eindstand werd. Manchester City kwalificeerde zich zo voor de halve finale van de FA Cup; voor Burnley-trainer Vincent Kompany werd het een ongelukkige terugkeer in het stadion dat hij zo goed kent.

Het is ondertussen een kwestie van tijd voordat Haaland een record gaat breken dat in handen is van Ruud van Nistelrooij en Mohamed Salah. Zij zijn nog altijd de spelers met het hoogste aantal doelpunten in officiële wedstrijden (44) in één seizoen voor een Premier League-club. Daarna volgen Cristiano Ronaldo en Haaland (beiden 2).

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen