Ook Schuurs moet het hoofd buigen voor ongekend Napoli-duo

19 maart 2023, 16:52
Ook Schuurs moet het hoofd buigen voor ongekend Napoli-duo

Napoli heeft zondag opnieuw een stap gezet naar de eerste Italiaanse landstitel sinds 1990. Het uitduel met het Torino van basisklant Perr Schuurs werd overtuigend met 0-4 gewonnen. In Turijn waren Viktor Osimhen en Kvicha Kvaratskhelia opnieuw goud waard voor de koploper in de Serie A. 

Twee weken geleden beging Napoli een zeldzame misstap in de ongekende zegereeks die de Scudetto op moet gaan leveren. Het Lazio Roma van Maurizio Sarri was destijds in Napels met 0-1 te sterk voor de koploper van de Serie A. Vorige week revancheerden de Napolitanen zich daar al voor door Atalanta met 2-0 te verslaan. Midweeks volgde een zege op Eintracht Frankfurt, waarmee de club zich overtuigend plaatste voor de kwartfinale van de Champions League. Daarin wacht een dubbele confrontatie met AC Milan.

In Turijn stond Schuurs met Torino tegenover het ongekend productieve Napoli-duo Osimhen - Kvaratskhelia. De oud-speler van Fortuna Sittard en Ajax kon niet voorkomen dat beiden opnieuw een grote stempel op het eindresultaat drukten. De Nigeriaan Osimhen, die in verband wordt gebracht met het Manchester United van Erik ten Hag, kopte al binnen tien minuten de 0-1 tegen de touwen uit een hoekschop van Piotr Zielinski. Torino bleef daarna aardig meedoen, maar kon niet voorkomen dat Kvaratskhelia na een half uur vanaf de strafschopstip de 0-2 liet aantekenen.

Kort na rust was het opnieuw de beurt aan Osimhen. De Nigeriaan kopte op aangeven van linksback Mathías Oliveira zijn 21ste doelpunt in 23 competitiewedstrijden binnen. Kvaratskhelia leidde de aanval in met een fraai passje achter het standbeen langs. Twintig minuten voor tijd wist Osimhen vervolgens Schuurs de bal te ontfutselen bij de zijlijn en Kvaratskhelia aan te spelen. Die gaf een perfecte voorzet op invaller Tanguy Ndombélé, die zijn eerste competitietreffer van het seizoen maakte.

Met de 0-4 zege op Torino komt Napoli op 71 punten uit 27 wedstrijden, waarmee de ploeg van Luciano Spalletti de landstitel al bijna kan ruiken. Internazionale volgt met 50 punten op een enorme achterstand op de tweede plaats, maar heeft nog wel een duel tegoed. Zondagavond gaat de ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij op bezoek bij Juventus. Torino blijft door de nederlaag elfde in de Serie A.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen