'Oorzaak virusinfectie Oranje bekend: kipkerrie is de boosdoener'

23 maart 2023, 15:13
'Oorzaak virusinfectie Oranje bekend: kipkerrie is de boosdoener'

Het Nederlands elftal is geveild door een zeer opmerkelijk virus: het zou gaan om een voedselinfectie. De vermoedelijke oorzaak is volgens De Telegraaf de kipkerrie van het diner dat op de woensdagavond werd gegeten. Vrijwel direct na de maaltijd kreeg een aantal spelers last van de maag, moesten overgeven en werd het bij Oranje blijven daardoor onmogelijk.

Dat schrijft de ochtendkrant donderdagmiddag althans. Enkele uren eerder werd er door de KNVB melding gemaakt van het vertrek van een vijftal spelers vanwege een virusinfectie. Daarbij werd nog geen oorzaak genoemd, maar die is inmiddels door het medium achterhaald. 'Het is geen geheim dat er door de spelers van het Nederlands elftal, dat vrijdagavond de EK-kwalificatiereeks in en tegen Frankrijk aftrapt, al veel langer wordt geklaagd over het eten dat zij in hotel Woudschoten in Zeist krijgen voorgeschoteld.'

Het enige voordeel van dit opvallende nieuws is dat de infectie vermoedelijk niet meer slachtoffers zal eisen dan inmiddels naar buiten gekomen is. 'Niet iedereen heeft kipkerrie gegeten. Bovendien hangt het van iemands weerstand af hoe bevattelijk hij of zij voor de bacterie is', weet de ochtendkrant. Als dit daadwerkelijk de oorzaak is, is het heel pijnlijk voor Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen. 

Lees ook: Oranje gewaarschuwd: "Kan zomaar zijn dat het niet bij deze 5 spelers blijft"

Zonder het vijftal is de Oranje-selectie goed gearriveerd in Frankrijk, waar later vanmiddag een persconferentie gegeven wordt door bondscoach Koeman. Zonder twijfel zal het dan ook gaan over de 'kipkerriegate' rond het Nederlands elftal. Ryan Gravenberch (Bayern München), Kjell Scherpen (Vitesse) en Stefan de Vrij (Internazionale werden door deze ontwikkeling bij het Nederlands elftal gehaald. 

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Gelukkig niet het killervirus waarvoor we twee jaar in lockdown zijn geweest!

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
avatar

De kok/catering gelijk ontslaan en een langdurig stadionverbod 😂

ikkejaja
Link gekopieerd!
avatar

En als de haantjes morgenochtend vroeg ook nog gaan staan kukelekuen bij het hotel van oranje staan ze al met 2-0 voor 🥴😇

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Duidelijk sabotage: Franse kok in de keuken. Die Fransozen doen het in hun broek voor Oranje....

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
avatar

De haantjes slaan al op voorhand toe......😋

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Goeie reclame voor het hotel . Die kunnen de komende tijd makkeljjk vrij krijgen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen