Oranje gewaarschuwd: "Kan zomaar zijn dat het niet bij deze 5 spelers blijft"

23 maart 2023, 12:18
Oranje gewaarschuwd:

Het Nederlands elftal zag donderdag vijf spelers (!) wegvallen vanwege een virusuitbraak. Maar bij het vertrek van Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen hoeft het niet per se te blijven. Het is goed denkbaar dat er nog meer spelers volgen die ziek worden, denkt Jeroen Stekelenburg.

De Oranjewatcher van de NOS gaf op Radio 1 tekst en uitleg over het opmerkelijke nieuws rondom het Nederlands elftal. "Ze hebben al drie dagen bij elkaar gezeten. Als ze veel contact hebben gehad met andere spelers, dan kan het zomaar zijn dat het niet bij deze vijf spelers blijft", waarschuwt Stekelenburg, die niet verwacht dat het duel eruit gehaald wordt. "Als er twaalf spelers en twee keepers beschikbaar zijn, dan wordt er gevoetbald."

De Telegraaf ziet dat Koeman zijn 'Gouden pik' kwijt is. 'Door dit alles zijn tegen Frankrijk 13 van de 26 internationals, die Van Gaal vier maanden geleden tot zijn beschikking had op het WK in Qatar niet beschikbaar morgen tegen Frankrijk, waarbij Jeremie Frimpong, Noa Lang en Remko Pasveer wel opgeroepen hadden kunnen worden, maar om sportieve redenen niet zijn geselecteerd door Koeman', schrijft het dagblad. 'En dan moet je nog hopen, dat de virusinfectie, die in het trainingskamp van Oranje is geslopen, geen verdere gevolgen zal hebben.'

Lees ookWordt dit de opstelling van Koeman door de virusinfectie bij Oranje?

Eerder werd duidelijk dat het in elk geval geen coronavirus is, dat rondgaat in de selectie van het Nederlands elftal. Wat voor soort virus het wel is en of er tijdens de vlucht naar Frankrijk nog voorzorgsmaatregelen zijn genomen, is niet bekend.  

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Meer over:

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen