Rampzalige start voor Oranje: De Roon, Taylor en Cillessen niet sterk

24 maart 2023, 20:56   Bijgewerkt: 25 maart 2023, 08:18
Rampzalige start voor Oranje: De Roon, Taylor en Cillessen niet sterk

Het Nederlands elftal is razendsnel op een 2-0 achterstand gekomen in de wedstrijd tegen Frankrijk in het Stade de France. Binnen twee minuten opende Antoine Griezmann de score met een geplaatst schot in de linkerhoek; Kylian Mbappé gaf de assist. Niet veel later maakte Dayot Upamecano de 2-0. 

De 1-0 ontstond toen Kenneth Taylor, de meest verrassende basisklant bij Oranje, zich liet aftroeven op het middenveld door Griezmann, nadat de bal bij ploeggenoot Marten de Roon van de voet sprong. Taylor slaagde er niet in dat te herstellen. Het gebeurde een luttele twintig seconden nadat een korte inspeelpass van Taylor al had geleid tot een onderschepping van Adrien Rabiot.

Even daarna kwam Frankrijk op 2-0. Antoine Griezmann bracht de bal uit een vrije trap voor het doel, waarna Jasper Cillessen de bal niet goed inschatte. Hij kreeg er geen controle over en werkte de bal aan tegen Upamecano, die zonder het door te hebben de bal door de benen van Cillessen in het doel kreeg. 

De ontwikkelingen bij Frankrijk - Nederland volg je in ons liveblog

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
avatar

Tja Cillessen, praatjes vullen geen gaatjes

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen