Ronald Koeman haalt na blessurenieuws Joey Veerman bij Oranje

20 maart 2023, 15:51   Bijgewerkt: 21 maart 2023, 10:46
Ronald Koeman haalt na blessurenieuws Joey Veerman bij Oranje

Ronald Koeman heeft Joey Veerman bij de Oranje-selectie gehaald als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Frenkie de Jong, zo maakt de KNVB bekend. Het is de eerste keer dat de middenvelder van PSV wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Veerman maakte deel uit van de voorselectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar, maar was een van de twaalf afvallers. Door de blessure die De Jong heeft overgehouden aan de Spaanse topwedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid (2-1), meldt de 24-jarige middenvelder zich alsnog in Zeist.

Dat Veerman aanvankelijk de definitieve Oranje-selectie niet haalde, begreep Ruud van Nistelrooij. "Er zit ontwikkeling in, maar het kan en moet bij hem nog verder ontwikkeld worden", gaf de PSV-trainer tegenover Voetbal International aan. "Als hij dit doorzet, gaat Joey zeker een keer de definitieve selectie van Oranje halen."

Naast De Jong heeft ook Steven Bergwijn zich met een blessure afgemeld voor het Nederlands elftal. Zijn plek in de selectie wordt ingevuld door Donyell Malen. De aanvaller van Borussia Dortmund behoorde in tegenstelling tot Veerman niet tot de voorselectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen