Ronald Koeman speculeert over vervanger Frenkie de Jong: "Dat zou kunnen"

20 maart 2023, 16:16   Bijgewerkt: 21 maart 2023, 10:45
Ronald Koeman speculeert over vervanger Frenkie de Jong:

Ronald Koeman baalt flink van de afmelding van Frenkie de Jong voor het Nederlands elftal. De 25-jarige middenvelder van FC Barcelona is door een blessure niet beschikbaar voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar.

De Jong raakte zondagavond in de topper tegen Real Madrid (2-1) geblesseerd. Joey Veerman is opgeroepen als zijn vervanger. "In zo'n laatste weekend volg je alles en hoop je dat er geen spelers afvallen die geselecteerd zijn. We bekeken de wedstrijd met de staf , maar waren ook dingen aan het bespreken. Toen kreeg ik via Edwin Goedhart (de bondarts, red.) door dat er contact vanuit Barcelona was geweest dat Frenkie toch een momentje had gehad in de laatste tien seconden van de wedstrijd. Na de MRI van vanochtend bleek dat hij niet fit is, zeker niet voor de komende twee wedstrijden", aldus Koeman.

De afmelding van De Jong is voor Koeman een flinke streep voor de rekening. "Want hij is een belangrijke speler voor dit elftal. Of hij de belangrijkste speler is? In de manier zoals hij speelt, zal het met iemand anders die op zijn positie gaat spelen anders gaan. Dat is duidelijk. Hij heeft een aantal eigenschappen die niet veel spelers hebben", vervolgde de bondscoach.

Dat De Jong er niet bij is, betekent niet dat Oranje van spelsysteem gaat veranderen. "Dat zou heel vreemd zien. Het zal weer iets anders gaan, maar ik voorzie niet een probleem waardoor we van systeem moeten veranderen. Het goede gevoel is niet veranderd. De zon schijn niet en er zijn twee afvallers, dus dat is een teleurstelling. Maar het is niet dusdanig dat we in zak en as zitten", zei de bondscoach.

Wieffer als vervanger De Jong?

Wie De Jong gaat vervangen, weet Koeman nog niet. "Ik ben er nog niet uit. Er zijn meerdere mogelijkheden. We hebben niet veel trainingen, maar we zullen er een aantal gebruiken om toch een bepaald gevoel te creëren. Een verrassing? Dat zou kunnen. Jij doelt waarschijnlijk op Wieffer. Ik heb hem gisteren ook weer zien spelen, dus daar zou ik niet bang voor zijn."

Voor Wieffer lijken door het wegvallen van De Jong de kansen op speelminuten toegenomen. "Ik heb hem geselecteerd op basis van het feit dat ik denk dat hij op dit niveau goed kan spelen. Nu Frenkie wegvalt, zal er iemand anders spelen. Nogmaals, daar ben ik nog niet over uit."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen