RvC-voorzitter Ajax spreekt over terugkeer Overmars: "Oh, meteen zo'n vraag"

17 maart 2023, 18:25
RvC-voorzitter Ajax spreekt over terugkeer Overmars:

Pier Eringa, sinds dinsdag de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, vindt een terugkeer van Marc Overmars 'niet verstandig'. Ruim een jaar geleden vertrok Overmars vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Inmiddels werkt hij in België bij Antwerp FC. 

Eringa wordt bij NPO Radio 1 gevraagd hoe hij tegenover een mogelijke terugkeer van Overmars staat. "Oh, meteen zo'n vraag. Kijk, ik ben opgegroeid in het strafrecht als politieman. Daar leer je dat met een rechtssysteem dat als iemand iets fout heeft gedaan en hij daarvoor is gestraft, dat daarna een nieuw leven mogelijk moet zijn. Maar ik heb ernstige twijfel of het verstandig is om dat te doen. Het lijkt mij niet verstandig. Dat is wat ik zeg. Ik zeg niets minder en niets meer op dat punt."

De voorzitter van de RvC sluit een terugkeer dus niet helemaal uit. Hij vertelt dat er in ieder geval 'met man en macht' wordt gezocht naar een nieuwe technisch directeur. "Alle energie is gericht op het vinden van een opvolger van Overmars. Of ik namen kan noemen? Ik ga nog ontdekken hoe dat precies zit. Wanneer de functie kan worden ingericht? Ik kan niets zeggen over een termijn. Het is ook aan de directie om daarmee aan de slag te gaan. Zodra ik een beetje ben ingewerkt, dus over een aantal weken, kan ik dat melden."

In de afgelopen periode werd onder meer de naam van Julian Ward genoemd bij Ajax. Hij is volgens het Algemeen Dagblad de topkandidaat om Overmars op te volgen. Het is de bedoeling dat de huidige directeur van Liverpool binnen afzienbare tijd wordt aangesteld in Amsterdam.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen