Spaanse media zijn het na Clásico eens over 'ladrón' Frenkie de Jong

20 maart 2023, 10:50
Spaanse media zijn het na Clásico eens over 'ladrón' Frenkie de Jong

FC Barcelona zette zondagavond een reuzenstap richting het Spaanse kampioenschap. De ploeg van Xavi Hernández zegevierde in El Clásico, waardoor het gat met Real Madrid nu liefst twaalf punten bedraagt. Frenkie de Jong had een belangrijk aandeel in de overwinning van Barça. De Spaanse media zoomden in op de prestaties van de middenvelder.

Sport beoordeelde het optreden van de oud-Ajacied met een zeven en lichtte dat cijfer toe. "Frenkie was de beste op het middenveld. Hij steekt in een goede vorm, speelt elegant en loopt gaten dicht. Daarnaast is hij als spelverdeler bepalend en geeft hij betekenis aan het spel", schreef Sport. De Jong wordt door de krant omschreven als 'ladrón', wat 'dief' betekent in het Nederlands.

Ook La Vanguardia nam de spelers op rapport. Die krant was zelfs nog positiever over de Nederlandse middenvelder en gaf hem een acht. "Opnieuw was hij de man tot wie zijn teamgenoten zich wendden als ze in de problemen zaten. Hij is een zekerheidje op het middenveld", schreef de uit Barcelona afkomstige krant. La Vanguardia koppelde de term 'solidair' aan De Jong.

Mundo Deportivo zoomde eveneens in op de prestaties van de Barcelona-spelers. Hoewel het medium geen cijfers uitdeelde, was men wel erg positief over het spel van De Jong. "De Nederlandse middenvelder gaf meer veilige passes dan beslissende ballen, maar hij zat er verdedigend telkens kort op bij de aanvallen van Real Madrid", schreef Mundo Deportivo. De 25-jarige middenvelder werd 'geroutineerd' genoemd na zijn optreden.

Flop

De mediums waren alle drie minder te spreken over het spel van collega-middenvelder Sergio Busquets. Sport geeft de aanvoerder een vijf, terwijl La Vanguardia hem met een zes maar een kleine voldoende geeft. Mundo Deportivo koppelde de term 'ongemakkelijk' aan Busquets.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Frenkie is een spanjaard aan het worden, gaat hij bij het spaanse team spelen in de toekomst?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen