Stift, tape en een verkeerde naam: bizarre gebeurtenissen bij Seraing - Antwerp FC

12 maart 2023, 08:29
Stift, tape en een verkeerde naam: bizarre gebeurtenissen bij Seraing - Antwerp FC

De Belgische wedstrijd tussen Seraing en Antwerp FC (0-2) was na een vroege rode kaart voor Seraing en de daaropvolgende goals van Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen al snel van alle spanning ontdaan. Toch was er nog een zeer opmerkelijke gebeurtenis: Seraing speelde in de tweede helft met andere shirts en dat zag er vrij knullig uit.

Seraing begon de wedstrijd met rode shirts en zwarte broekjes; Antwerp speelde met zwarte shirts en rode broekjes. De arbitrage vond de tenues te veel op elkaar lijken en daardoor verscheen Seraing na de pauze in witte shirts. Er was echter een probleem: de witte shirts waren niet beschikbaar met dezelfde rugnummers als voor de rust, waardoor de materiaalman creatief te werk moest gaan.

De originele rugnummers van Stève Mvoué en Ejaita Ifoni waren afgeplakt en overschreven met een zwarte stift. Bij Christophe Lepoint werd rugnummer 28 met wat tape omgetoverd tot 23. "Ik weet ook niet zo goed wat er eigenlijk gebeurd is, maar het geeft wel niet zo'n positief beeld van de situatie hier. Meer woorden gaan we daar ook niet aan vuilmaken", zei trainer Jean-Sébastien Legros na afloop.

Overigens vond ook bij Antwerp een shirtwissel plaats. Pas vijf minuten na de pauze werd opgemerkt dat keeper Jean Butez in het wit speelt, wat een probleem was met de nieuwe uitrusting van Seraing. Butez ging spelen met het blauwe shirt van derde doelman Davino Verhulst en dus stond de naam 'Verhulst' en het rugnummer 87 op zijn rug.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen