'Ten Hag schakelt door na mislopen Frenkie en klopt aan bij Chelsea'

25 maart 2023, 22:11
Foto: © ProShots

Frenkie de Jong maakte de laatste weken meermaals duidelijk dat zijn toekomst wat hem betreft bij FC Barcelona ligt. Een hard gelag voor Erik ten Hag, die zijn voormalig Ajax-pupil graag naar Manchester United had gehaald. Volgens Engelse media heeft Ten Hag inmiddels doorgeschakeld en heeft hij bij Chelsea een alternatief voor De Jong gevonden. 

De club zou zich volgens 90min mengen in de strijd om Mateo Kovacic (28), die na de huidige jaargang zijn laatste contractjaar ingaat bij Chelsea. Om te voorkomen dat Kovacic over anderhalf jaar gratis de deur uitloopt op Stamford Bridge, zou de Londense club hem dus komende zomer moeten verkopen om nog een transfersom te kunnen ontvangen voor de Kroaat. 

Lees ook: Dit is de reden waarom Frenkie de Jong bij FC Barcelona wil blijven

Manchester United is echter niet de enige Engelse topclub die de situatie van Kovacic nauwlettend in de gaten houdt, zo claimt het medium. Ook Manchester City en Liverpool zouden hem graag aan de selectie toevoegen, waardoor Ten Hag dus de concurrentiestrijd aan zou moeten gaan met twee van United's grootste rivalen. 

Kovacic speelt sinds de zomer van 2019 bij Chelsea, dat hem destijds voor 45 miljoen euro overnam van Real Madrid. Daarvoor stond hij in eigen land onder contract bij Dinamo Zagreb, dat Kovacic in 2013 verkocht aan Internazionale. In de Serie A verdiende hij vervolgens zijn overgang naar Real, waarmee hij drie keer beslag legde op de Champions League. In 2021 herhaalde hij dat kunststukje met Chelsea. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen