'Ten Hag wrijft zich in handen: United klaar voor transferstrijd'

16 maart 2023, 14:39
Foto: © ProShots

Manchester United staat klaar om zich te bemoeien in de strijd om de handtekening van Jude Bellingham, zo claimt The Telegraph. De negentienjarige middenvelder is een van de meest gewilde spelers ter wereld, staat in de belangstelling van zo'n beetje iedere topclub en zou komende zomer een transfer willen maken.

Paris Saint-Germain, Real Madrid en Liverpool: bijna elke topclub heeft Bellingham op zijn wensenlijstje staan. Zij hopen naar verluidt komende zomer zaken te doen met Borussia Dortmund. Manchester United gaat mogelijk ook een poging ondernemen om de Engels international binnen te halen. Er is 'oprechte interesse', stelt bovengenoemd dagblad. Of Manchester United ook daadwerkelijk een bod gaat uitbrengen, lijkt af te hangen van het transferbudget dat Ten Hag tot zijn beschikking krijgt.

De komst van een nieuwe spits heeft prioriteit bij Manchester United. Op die positie is de spoeling dun op Old Trafford. Wout Weghorst is als noodverband gehuurd van Burnley, maar hij wordt niet beschouwd als langetermijnoplossing. Harry Kane zou bovenaan het wensenlijstje van The Red Devils staan. Zijn contract bij Tottenham Hotspur loopt na dit seizoen nog één jaar door. Victor Osimhen van Napoli wordt ook als doelwit genoemd.

Voor deze spitsen zal Manchester United diep in de buidel moeten tasten. Dat geldt ook voor Bellingham. Hij gaat Borussia Dortmund naar verwachting in elk geval 125 miljoen euro opleveren. Ten Hag zou - net als andere trainers van Europese topclubs - onder indruk zijn van de kwaliteiten van Bellingham. Hij vindt de middenvelder een 'generational talent' en ziet hem als mogelijke toekomstige aanvoerder van Manchester United.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen