Toekomst potentiële PSV-rechtsback blijft onzeker door deze clausules

14 maart 2023, 22:34   Bijgewerkt: 15 maart 2023, 07:45
Toekomst potentiële PSV-rechtsback blijft onzeker door deze clausules

Shurandy Sambo beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak in het Nederlandse voetbal. De rechtsback, die door PSV verhuurd wordt aan het verrassend goed presterende Sparta, klopt nadrukkelijk op de deur bij trainer Ruud van Nistelrooij. Dankzij een aantal clausules die in de huurdeal zijn opgenomen, kan het nog wel eens een vervelende zaak gaan worden voor PSV om Sambo volgend seizoen ter beschikking te hebben.

Sparta heeft volgens het Eindhovens Dagblad tot medio juni de optie om Sambo voor 500.000 euro definitief over te nemen van PSV. Een kanttekening is dat PSV een aantal dagen bedenktijd heeft om akkoord te gaan met het voorstel. De Eindhovenaren houden zodoende de regie in handen. Ook Sambo zelf zal nog tot een persoonlijk akkoord moeten komen met Sparta.

Sambo speelde tot dusverre 24 officiële duels voor Sparta en maakte daarin een uitstekende ontwikkeling door. De kans is dus aanwezig dat de 21-jarige rechtsback volgend seizoen een stap hogerop wil maken. Daar tegenover staat dat Sambo bij Sparta ongetwijfeld meer kans heeft op veel speeltijd.

Belangrijke keuze

Voor PSV is de rechtsback-positie voor volgend seizoen sowieso een dingetje. Het moet duidelijk worden of Philipp Mwene die positie gaat invullen voor het seizoen 2023/24 bij de Eindhovenaren. Zijn contract loopt nog door tot medio 2024. Ook Jordan Teze, die afgelopen weken genoegen moet nemen met een plek op de reservebank, kan als rechtsback uit de voeten. Voor Teze is echter nog voldoende belangstelling en dus is de vraag of PSV hem wil verkopen.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Sambo laat een positieve indruk achter. Is een goede back.😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen