Turkse media onthullen waarom Kökcü hand Tadic niet schudde

21 maart 2023, 14:36
Turkse media onthullen waarom Kökcü hand Tadic niet schudde

Voorafgaand aan De Klassieker van afgelopen zondag weigerde Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü de hand van Ajax-captain Dusan Tadic te schudden. Dat leidde direct tot speculaties over het motief dat de 22-jarige Kökçü daarvoor zou kunnen hebben gehad. Turkse media lijken nu met de ware reden op de proppen te komen. 

De weigering van Kökçü zou alles te maken hebben met de recente zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Om aandacht te vragen droegen negentien aanvoerders van  Eredivisie-clubs een speciale aanvoerdersband. Tadic was destijds de enige die niét meedeed aan de actie, en dat was Kökçü kennelijk niet vergeten. 

Lees ook: Been verbaasd door moment bij de toss met Kökçü en Tadic

Volgens het Turkse Fanatik was dat dan ook de reden dat Kökçü ervoor koos de hand van zijn tegenstander niet te schudden. Op sociale media reageren veel Turkse fans positief op de actie van de Feyenoord-aanvoerder. 

Tadic kwam na de bewuste wedstrijd in februari waarin hij als enige geen Pray for Turkey & Syria-band droeg nog wel met een statement op Instagram. Daarin schreef de Serviër onder meer dat de aardbevingen hem 'diep geschokt' hadden en dat hij meeleefde met alle slachtoffers en hun nabestaanden. Toch werd hem ook dat niet in dank afgenomen. 

Lees ook: Tadic plaatst statement na onbegrip over aanvoerdersband

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Sarcastico
Link gekopieerd!
avatar

Kinderachtige reactie, maarja...ik zou er niet wakker van liggen. Ik zou zo'n band ook niet dragen. Kökcü weigerde ooit ook eens een band, weet u nog? Ik zou die óók niet hebben gedragen, gewoon omdat ik vind dat sporters zich verre moeten houden van zaken die niks met voetbal te maken hebben. Tenminste...als ze op het veld staan.

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Ja maar Keuktjoe voelt zich god in R'dam, wel stoer voor een matige voetballer.

Gusa
Link gekopieerd!
avatar

Ik ben echt klaar met al die randzaken en het domme geklets rondom een sport die gewoon leuk hoort te zijn. En weet je wat? Dat is het ook gewoon! We hebben één van de leukste klassiekers in jaren gezien. Waarom verdwijnt dat zo naar de achtergrond? Het lijkt wel alsof half Nederland tegenwoordig opstaat met een glas azijn in de ochtend.

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Precies . Wel band ,geen band etcetc lekjer boeiend . De media is tegenwoordig ook steeds nadrukkelijker op zoek . En we nemen ook heel snel wat aan . Misschien is dit wel helemaal de reden niet eens

ikkejaja
Link gekopieerd!
avatar

En daar hebben we hypocriet gtsb weer hoor 😂😂wat een verrassing dat je het goed praat joh !!! Je verwacht het niet van jou hè 🤔👌ach kleine jongen toch … als het andersom was geweest wat had je dan gezegd ???? 😂😂😂echt je bent zoooo sneu eigenlijk 🥴👌

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Jouw reacties zeggen alles over jou joh. Inhoudelijk 0

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Keuktjoe, die overgewaardeerd is, krijgt praatjes. Nu al, hij bevestigt zijn zwakte. Heel Servië en de rest van de wereld leefden en leven met de slachtoffers van de ramp mee, wat wil Keuktjoe nou ? Laat hij maar eerst de One Loveband dragen. Ik dacht dat Keuktjoe niet van arrogantie houdt.

WillieJanssen14
Link gekopieerd!
avatar

Welcome to the twilight zone. Daar bewegen wij ons in!

Martijn79
Link gekopieerd!
avatar

O dus dan is het dragen van een bepaalde band opeens wel belangrijk? 😇

Allback
Link gekopieerd!
avatar

Precies.. Wanneer Kökçü een band niet wil dragen moet je zijn mening respecteren, maar wanneer iemand anders een band niet draagt is hij verontwaardigd.

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

Wat een kinderlijke vertoning dan.

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Als die Kotsku de boel hier wil veranderen, dan gaat dat problemen opleveren, Ga aub in tur voetballen , het land waar jouw hart ligt zou ik zeggen.

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
avatar

Wat een jankert die koksku..hypocriet

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Zielige figuren. Zoals ik al zei: wat moeten voetballers zich nou bezighouden met politieke of sociale statements? Dan krijg je dit soort kleutergedrag. "Dit deed dit niet en daarom doe ik dat niet". Debielen. Ga dat lekker thuis doen en hou je met voetbal bezig. De knvb idem dito met hun armbanden. Ophouden met die kul.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen