Van Halst en Ten Cate halen uit naar 'slapjanus': "Wat een pipo, joh"

18 maart 2023, 10:04

Jan van Halst en Henk ten Cate zijn niet te spreken over de uitleg die Pep Guardiola gaf voor de wissel van Erling Haaland tegen RB Leipzig. Na het maken van vijf doelpunten werd Haaland na 62 minuten naar de kant gehaald. Het stond toen 6-0; Manchester City won de wedstrijd uiteindelijk met 7-0.

Guardiola zei na afloop dat Haaland 'verveeld' kan raken als hij op zijn 22ste al de eerste speler zou worden met zes (of meer) doelpunten in een Champions League-wedstrijd. "Als dit het antwoord is dat hij heeft gegeven, dan vind ik het een slapjanus. Dat meen ik echt", zegt Ten Cate in het Voetbal Café van Ziggo Sport. "Maar als hij had gezegd 'ons programma is dusdanig zwaar dat ik hem een half uur rust geef', dan was dat heel legitiem geweest."

"Al die clubs werken met data en je kunt zien of een speler op het randje zit. Dan kun je hem wisselen, want de wedstrijd was al gewonnen", legt de voormalig assistent-trainer van onder meer FC Barcelona uit. "Feyenoord deed dat bijvoorbeeld met Kökçü tegen Shakhtar Donetsk. Dat begrijp ik heel goed. Volgens mij zit het ook helemaal niet in je hoofd dat het een record is. Ik wist dat niet."

"Guardiola zei: 'Dan is hij de rest van zijn carrière gemotiveerd om wel een keer die dubbele hattrick te maken.' Ja jeetje zeg, wat een amateurpsychologie", vervolgt de voormalig middenvelder van onder meer FC Twente en Ajax. "Ik denk dat hij daarmee veel krediet verspeelt. Als je dat hoort als speler… Wat een pipo, joh."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen