Van Hanegem keek met verbazing naar relaas van Kuyt over ontslag bij ADO

13 maart 2023, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem heeft zondagochtend met verbazing zitten kijken naar het bezoekje van Dirk Kuyt aan Goedemorgen Eredivisie. Daar werd uitgebreid gesproken over het ontslag van de trainer bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Kuyt deed bij ESPN zijn beklag over de gang van zaken binnen ADO.

"Ik wist niet dat het zo'n zooitje was. Er is geen duidelijke structuur, daar gaat het mis. Volgens mij is dat tot op de dag van vandaag zo", vertelde Kuyt onder meer over de clubleiding van ADO. Van Hanegem denkt daar het zijne van. 'Dirk stond tot zijn ontslag met ADO bijna onderaan in de eerste divisie, maar ik begrijp nu pas dat het allemaal niet aan hem lag in de tijd. Wel aan allerlei andere mensen. Dat je dat dan als interviewer na tien van dat soort antwoorden niet even zegt: nou, Dirk, heel even hoor', reageert hij cynisch in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Lees ook: Kuyt en Janmaat over 'onveilige situatie' ADO: "Van hoge flat gegooid"

Van Hanegem vond het ook bijzonder dat aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie niemand ook maar een beetje tegen Kuyt in ging. Als De Kromme zelf aanwezig was geweest, was het er ongetwijfeld anders aan toe gegaan. 'Jij won geloof ik twee wedstrijdjes en ook nog met geluk. Het was niet om aan te zien. Wat deed je zelf eigenlijk allemaal fout? Maar Dirk ratelde maar door. Dat de directeur niet naar hem luisterde. En dat hij Dirk Heesen er zo graag bij had gehad als assistent en dat hij die verdikkeme niet kreeg. Alsof hij met Heesen opeens de top had bestormd met ADO.'

Kuyt wil weer aan de slag

ADO doet het onder leiding van Dick Advocaat overigens een stuk beter in de Keuken Kampioen Divisie. De Hagenaars staat twaalfde en hebben hun pijlen nog gericht op deelname aan de play-offs voor promotie. Kuyt wil na zijn mislukte periode bij ADO binnenkort weer aan de bak. "Ik wil heel graag een nieuw avontuur aangaan. "Het liefst als hoofdtrainer, maar het zou ook als assistent-coach kunnen zijn. Ik vind vooral het belangrijk om uren te maken op het veld. Onder een goede ervaren hoofdcoach zou ik ook assistent kunnen zijn. Ik zoek vooral in Nederland uitdagingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bravo Willem jij verwoordt wat anderen hier ook over zeggen. Inplaats van na te trappen had Dirk in de spiegel moeten kijken waarom het hem niet lukte om punten met ADO te pakken en Dick Advocaat dit wel voor elkaar krijgt. Het klopt dat het inderdaad bij ADO bestuurlijk een bende is maar hij zit niet in de directiekamer want het veld is zijn werkterrein en daar heeft hij te kort geschoten. Dit zijn de feiten. Laat Dirk maar eens in de luwte gaan werken voordat hij weer als hoofdtrainer aan de slag gaat en zo ervaring op doet want dat ontbreekt ogenschijnlijk bij hem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen