Van Persie lovend over Malacia: "Hij geeft jonge spelers hoop"

22 maart 2023, 14:20
Van Persie lovend over Malacia:

Robin van Persie heeft zich lovend uitgelaten over Tyrell Malacia. Beiden begonnen hun loopbaan bij Feyenoord en kwamen uiteindelijk terecht bij Manchester United, waar Malacia zich dit seizoen volgens Van Persie ontpopt tot een inspiratiebron voor jonge spelers in Nederland

"Hij speelt nu op het hoogste niveau tegen de beste tegenstanders", zegt Van Persie in een interview met het clubkanaal van Manchester United. "Je ziet dat hij exact weet wat hij moet doen in balbezit, maar ook als de tegenstander de bal heeft. Hij doet het zó goed en ik ben erg trots op hem."

Van Persie benadrukt de connectie die hij met Malacia heeft. "Hij komt uit mijn stad, van mijn club", zo klinkt het. "Hij geeft jonge spelers hoop", vervolgt de all time topscorer van het Nederlands elftal. "Hij geeft niet alleen jongeren hier (in Engeland, red.), maar ook in Nederland hoop. Dat ze zien: OK, als je goed speelt dan kun je heel ver komen, bij een club als Manchester United."

Afgelopen zomer maakte Malacia in het kielzog van trainer Erik ten Hag de overstap van de Eredivisie naar de Engelse topclub. Tot dusverre kwam hij tot vijftien wedstrijden in de Premier League en mocht hij in acht van de tien duels die United speelde minuten maken in de Europa League. Momenteel bereidt hij zich met het Nederlands elftal voor op de EK-kwalificatiewedstrijden met Frankrijk en Gibraltar. De zesvoudig international wordt niet in de basis van Oranje verwacht; normaal gesproken zou Nathan Aké de voorkeur aan de linkerkant van de defensie krijgen. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen