Veerman maakte slechte beurt bij Koeman: "Dat is niet zijn mindere kwaliteit"

26 maart 2023, 14:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman merkt dat het shirt van het Nederlands elftal zwaar weegt voor nieuwe internationals. Zo viel Joey Veerman tijdens een training in negatieve zin op en denkt de bondscoach dat de blessure van Lutsharel Geertruida misschien met een stukje spanning te maken had.

Veerman werd deze interlandperiode als vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong bij de selectie gehaald, trainde even mee en verliet donderdagochtend vanwege een virusinfectie het trainingskamp. "Hij trainde een keer mee en had toen twee balverliesmomenten. Dat is niet zijn mindere kwaliteit, want hij is aan de bal juist een goede voetballer, maar hij verspeelde de bal wel twee keer en dat heeft te maken met een stukje spanning", aldus de bondscoach.

Artikel gaat verder onder video

Ook het uitvallen van Geertruida tegen Frankrijk kan volgens Koeman te maken hebben met spanning. De verdediger van Feyenoord maakte in Parijs zijn debuut en raakte in de slotfase geblesseerd aan zijn hamstring. "Daar moet je altijd voorzichtig mee zijn, maar misschien heeft dat te maken met een stukje spanning of het maken van je debuut. Het was voor mij in eerste instantie ook de reden om Jurriën Timber rechtsback te zetten, omdat je daar in principe tegen Mbappé staat."

De mindere momenten van Veerman op de training en de blessure van Geertruida ziet Koeman als bevestiging dat voor nieuwelingen de stap naar het grote Oranje best groot is. "Het is gewoon waar dat het shirt van het Nederlands elftal anders is dan het shirt van de club waar je gewend bent te spelen en je je positie kent. Dat is nu eenmaal zo en geldt voor iedereen die zijn debuut maakt of pas bij het Nederlands elftal zit", besloot de bondscoach.

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veerman, Depay, Cillissen, Taylor en misschien nog andere niet meer opstellen meneer Koeman.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veerman is ook geen oranje speler . Aan de andere kant veel keus heb je niet

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Taylor, Xavi Simons en Mats Wieffer zijn ook nog geen oranje-spelers. Zij worden gewoon heel erg gehyped.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen