Vertonghen ziet wereldtopper in jonge Nederlander: "Wát een persoonlijkheid op die leeftijd"

18 maart 2023, 14:47

Jan Vertonghen heeft hoge verwachtingen van Bart Verbruggen bij Anderlecht. Dit seizoen is de twintigjarige Verbruggen uitgegroeid tot eerste doelman en vrijdag werd hij zelfs opgenomen in de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (24 maart) en Gibraltar (27 maart).

Vertonghen is de aanvoerder van Anderlecht en maakt Verbruggen dus van dichtbij mee. Hij ziet een potentiële wereldtopper in de jonge keeper, die in de zomer van 2020 voor 300.000 euro overkwam van NAC Brede. "Verbruggen heeft voor mij het potentieel om een van de beste doelmannen van Europa te worden. Als je ziet waar hij nu al staat op zijn twintigste...", zegt Vertonghen tegen Het Laatste Nieuws.

De kans bestaat dat clubs het advies van Vertonghen gaan overnemen. Onder meer Erik ten Hag (Manchester United) en Jürgen Klopp (Liverpool) zouden hun oog hebben laten vallen op de twintigjarige keeper. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen