Virgil van Dijk benoemt groot verschil met vorige periode Koeman

23 maart 2023, 16:44
Virgil van Dijk benoemt groot verschil met vorige periode Koeman

Virgil van Dijk, de aanvoerder van het Nederlands elftal, is tijdens de persconferentie voorafgaand aan het kwalificatieduel met Frankrijk ingegaan op het ontbreken van nog eens vijf spelers die donderdag wegens ziekte naar huis moesten. Ook besprak de Liverpool-verdediger een groot verschil tussen het Oranje van dit moment en dat tijdens de eerste periode van bondscoach Ronald Koeman.

"We zullen Frenkie (de Jong, red.) missen, we zullen Matthijs (de Ligt, red.) missen. Maar ze zijn er helaas niet, dus andere jongens moeten opstaan. Maar daar heb ik alle vertrouwen in" sprak Van Dijk. "Natuurlijk is het flink balen, sommige spelers zijn nieuw bij de groep", vervolgde de captain. "Dit was een mooie mogelijkheid geweest om hun debuut te maken. We hebben goed gewerkt op weg naar Frankrijk en hopelijk worden het er niet méér."

Van Dijk ziet benoemde één groot verschil tussen het huidige Oranje en dat gedurende de eerste ambtstermijn van de teruggekeerde bondscoach Koeman. "Voor mijn gevoel gaat het net als tijdens de eerste periode onder Koeman, het voelt goed", begint Van Dijk. Wat nieuw is in deze periode is de aanwezigheid van twee nieuwe assistenten: Sipke Hulshof en Erwin Koeman.

"Ik kende Sipke helemaal niet, dus je moet elkaar leren kennen en zien wat zijn kwaliteiten zijn", vertelt Van Dijk. "Dat bevalt mij persoonlijk zeker wel, hopelijk kan hij dat goed doorzetten. Tot nu toe vind ik hem heel duidelijk en tactisch sterk. De momenten waarop hij de trainingen leidt bevallen mij goed en ik denk dat ik dan spreek namens de hele groep", aldus Van Dijk. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen