Virusuitbraak bij het Nederlands elftal is géén corona

23 maart 2023, 10:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal heeft donderdag vijf spelers zien vertrekken van het trainingskamp. Door een virusinfectie zijn Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen vertrokken richting het duel met Frankrijk. Dat zou in elk geval géén corona zijn.

Dat schrijft de NOS op basis van het nieuws rond Oranje. Wat voor virus het wél is, dat weet de omroep niet. Een woordvoerder bevestigt dat bericht bij het Algemeen Dagblad dat het daadwerkelijk géén corona betreft. Naast de vijf afvallers ontbreken ook Frenkie de Jong en Steven Bergwijn vanwege blessures, terwijl Teun Koopmeiners eerder al wegviel vanwege hamstringklachten. 

Lees ookVijf Oranje-spelers naar huis met een virusinfectie

Wat voor virusinfectie het betreft en of er mogelijk nog meer spelers kunnen uitvallen, daarover valt in het communiqué van de KNVB niets te lezen. Dat er zo rigoreus wordt ingegrepen na eerder al blessures bij Frenkie de Jong en Steven Bergwijn doet in elk geval vermoeden dat het een serieus virus is waarmee de internationals kampen, omdat ze zowel vrijdag tegen Frankrijk als later tegen Gibraltar niet inzetbaar zijn. Er zijn drie vervangers opgeroepen door Koeman: Ryan Gravenberch (Bayern München), Kjell Scherpen (Vitesse) en Stefan de Vrij (Internazionale).

Lees ook: Wordt dit de opstelling van Koeman door de virusinfectie bij Oranje?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen