Vloet komt zich wél melden bij straf, familie wilde arrestatie

21 maart 2023, 14:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rai Vloet komt gewoon terug naar Nederland om zijn straf uit te zitten. Als de rechter uitspraak doet in zijn zaak, dan zal de middenvelder zich daar niet aan onttrekken. Tijdens de rechtszaak was er ophef over een opmerking van advocaat Erik Thomas, maar die heeft daarover tekst en uitleg gegeven.

Tijdens de zaak maandag gaf Thomas aan dat Vloet zich 'te zijner tijd' zal melden, maar dat is niet per se pas na zijn loopbaan of avontuur in Rusland. Aldaar kan hij niet worden opgepakt, omdat Rusland geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland. Maar Thomas geeft aan dat zijn client, mits schuldig bevonden, zich niet gaat verschuilen in Rusland.

"Wat ik bedoelde is: stel nou dat hij een echt onredelijke straf krijgt van zeven jaar cel of zo? Dan zóúden we in hoger beroep kunnen gaan. Of, andersom, hij krijgt een heel lage straf en het Openbaar Ministerie gaat in beroep. Dan dient dat beroep dus eerst en daarna zal hij gewoon zijn eventuele straf komen uitzitten", benadrukt Thomas in het Algemeen Dagblad.

Vloet was maandag ook gewoon aanwezig in de rechtszaal en toonde daarmee in elk geval aan niet te willen vluchten voor de eventuele straf die de rechter zal uitspreken na het ongeval dat hij met te veel drank op veroorzaakte. Dat was ook de reden dat hij niet direct aangehouden werd, iets waarop de familie en de advocaat van de nabestaanden wel hamerden. 'Maar het Openbaar Ministerie vond dat niet nodig en vertrouwt erop dat hij zich bij een eventuele straf gewoon komt melden', schrijft het AD.

Lees ookOM eist 3

Mogelijkerwijs gaat Vloet met advocaat Thomas om persoonlijke redenen wel in beroep, legt Thomas uit. Dat is ook omdat clubs rondom Nederland geen beroep meer doen op Vloet en hij alleen bij clubs elders in Europa kan voetballen. Op het moment dat hij zijn straf in Nederland gaat uitzitten, zal zijn lopende contract bij FC Oeral ontbonden worden en kan hij een tijd niet werken. Dat zou een reden kunnen zijn in beroep te gaan, zodat hij - nu hij nog kan voetballen - langer kan doorspelen. Logischerwijs zal een dergelijke actie bij de familie van het slachtoffer niet goed vallen. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een mens kan een onvergefelijke fout begaan in zijn leven, maar hoe je je daarna opstelt doet er wel degelijk toe. Gelukkig is Vloet geen tweede Promes.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen