Wordt dit de opstelling van Koeman door de virusinfectie bij Oranje?

23 maart 2023, 10:37   Bijgewerkt: 23 maart 2023, 11:10
Wordt dit de opstelling van Koeman door de virusinfectie bij Oranje?

Binnen de selectie van het Nederlands elftal waart een virus rond. Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen zijn niet afgereisd naar Parijs voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk, nadat eerder al Frenkie de Jong en Steven Bergwijn afhaakten door blessures. Ronald Koeman moet dus puzzelen.

Koeman haalde Veerman juist bij de selectie door het uitvallen van De Jong, maar de PSV'er is op zijn beurt zelf dus ook uitgevallen. Donyell Malen, die als vervanger van Bergwijn werd verwelkomd, is er nog wel bij. Ryan Gravenberch (Bayern München), Kjell Scherpen (Vitesse) en Stefan de Vrij (Inter) werden donderdag opgeroepen en zullen meereizen naar Frankrijk. 

Malen

Als Koeman inderdaad 4-3-3 wil spelen, dan lijkt een basisplek voor Malen voor de hand te liggen. Hij is na het uitvallen van Bergwijn en Gakpo de enige overgebleven linksbuiten in de selectie. Bovendien bewees Malen in vorm te zijn, door zaterdag namens Borussia Dortmund een doelpunt en twee assists te verzorgen tegen 1. FC Köln (6-1 zege). Een basisplek zou evenwel opvallend zijn, omdat Malen aanvankelijk niet eens bij de voorselectie zat, én omdat Koeman op de persconferentie van maandag aangaf Malen als een rechtsbuiten te zien. 

"Toen we de voorselectie maakten, speelde hij niet. Hij viel zelfs niet in", liet Koeman weten. "De laatste twee weken heeft hij rechtsbuiten gespeeld bij Dortmund. In mijn optiek was Bergwijn bij mij de rechtsbuiten. Een van de rechtsbuitens, laat ik het zo zeggen. Ik wissel dus een rechtsbuiten in. Ik haal een jongen erbij die gewend is om ook op die positie te kunnen spelen. Dat kunnen anderen ook, maar dat zijn jongens die aan de linkerkant spelen." Malen is op beide flanken inzetbaar en speelde in zijn carrière vaker vanaf links. 

Timber/De Vrij

Verwacht werd dat De Ligt samen met Virgil van Dijk het centrum van de verdediging zou vormen. De Ligt verkeert in goede vorm bij Bayern München, maar moet de wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar laten schieten door de virusinfectie. Koeman riep De Vrij op als vervanger. Die speelde zondag nog negentig minuten met Internazionale tegen Juventus (0-1 nederlaag), maar begint de laatste weken vaker op de bank dan vanuit de basis. Mede om die reden lijkt Jurriën Timber van Ajax een meer waarschijnlijke vervanger van De Ligt in de basiself.

Mogelijke opstelling Oranje: Cillessen; Geertruida, Timber, Van Dijk, Aké; Simons, De Roon, Wijnaldum; Berghuis, Depay, Malen.

[/script]

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
avatar

Ja hoor,tuurlijk.....NOT! De Roon in zijn eentje als verdedigende middenvelder wordt een ramp. Zet dan Wieffer erbij en Simons of Wijnaldum op 10.

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Als dit de definitieve opstelling van Oranje wordt dan wordt het (misschien) een afmaakpartij: Cillessen, Bergwijn, Malen, Depay zijn dissonanten. Creatiefloze bondscoach.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen