'Feyenoord-beul en wereldkampioen voor een schijntje op te pikken bij AS Roma'

27 april 2023, 17:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Paulo Dybala (29) deed vorige week Feyenoord nog pijn namens AS Roma. De wereldkampioen is, mits fit, dan ook een belangrijke pion in het elftal van José Mourinho. Na het huidige seizoen zou de Argentijn echter voor een relatief laag bedrag op te pikken zijn.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano beschikt Dybala over een tweetal clausules in zijn contract. De eerste geldt alleen voor Italiaanse clubs en bepaalt dat de wereldkampioen komende zomer voor een bedrag van 20 miljoen euro mag vertrekken uit Rome. Roma krijgt wel de mogelijkheid om hem binnenboord te houden als een binnenlandse rivaal dat bedrag op tafel legt, maar moet in dat geval zijn salaris verhogen van 3,8 naar 6 miljoen euro op jaarbasis.

Artikel gaat verder onder video

Voor clubs buiten Italië geldt een tweede en voordeligere clausule, zo meldt Romano. Voor 'slechts' 12 miljoen euro is Dybala volgens de journalist op te pikken, een bedrag waar veel clubs in de Premier League, LaLiga en de Bundesliga hun hand normaal gesproken niet voor omdraaien. Bovendien ligt die clausule een stuk lager dan de geschatte transferwaarde van Dybala, die volgens het algoritme van FootballTransfers op zo'n 28 miljoen euro ligt. Bij Roma ligt de Argentijn nog vast tot medio 2025. 

Dybala is dit seizoen meerdere keren goud waard geweest voor AS Roma. Zo maakte hij in de return van de kwartfinale van de Europa League tegen Feyenoord vlak voor tijd de 2-1, waardoor een verlenging werd afgedwongen waarin de Rotterdammers uiteindelijk aan het kortste eind trokken. In de Serie A was Dybala, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Juventus, in 23 wedstrijden goed voor elf doelpunten en zeven assists namens de huidige nummer vijf van de competitie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Arsiba86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

12M is niet een slecht bedrag voor een speler zijn calibre, AJAX wakker worden!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen