Sprookje Wrexham compleet: club van Ryan Reynolds pakt felbegeerde promotie, volksfeest barst los

22 april 2023, 21:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het sprookje van Wrexham is compleet. De bescheiden club uit Wales, sinds twee jaar eigendom van acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney, keert volgend seizoen terug in de Football League. Zaterdag verzekerde de club zich definitief van promotie naar de League Two, het vierde niveau in Engeland. 

Dit seizoen slaagde de wereldberoemde directie erin om de gestopte voormalig Premier League-doelman Ben Foster (40) te verleiden tot een terugkeer onder de lat. Foster groeide twee weken geleden al uit tot de held van de club door in het duel met Notts County, op dat moment koploper in de National League, een strafschop te stoppen. 

Zaterdag werd tegen Boreham Wood definitief de promotie bezegeld. Na een vroege achterstand maakte Elliot Lee al binnen een kwartier gelijk. Onder toeziend oog van Reynolds en McElhenney en hun Hollywood-collega Paul Rudd werd Paul Mullin in de tweede helft uiteindelijk de held van de avond. Met twee doelpunten besliste hij het duel en daarmee ook de terugkeer in het Engelse profvoetbal. 

Vooral de 2-1 van Mullin mocht er zijn. Vanaf de zijlijn dribbelde hij het strafschopgebied binnen, waarna hij met een heerlijke uithaal in de verre hoek voor de voorsprong zorgde. 

Na het laatste fluitsignaal barstte vervolgens een waar volksfeest los. De supporters gaven met een ouderwetse pitch invasion uiting aan hun uitzinnige vreugde, terwijl op de tribunes de emoties bij de eigenaren zichtbaar hoog opliepen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen