PSV geeft Feyenoord-talent dat door Van Persie uit de selectie werd gezet tweede kans

4 mei 2023, 18:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV heeft de vijftienjarige Ayodele Thomas voor drie jaar vastgelegd. De aanvaller komt over uit de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij volgens Rotterdamse berichten in de clinch lag met zijn trainers bij de Onder-16; Robin van Persie en Brian Pinas. Zij zetten hem zelf uit de selectie van de Onder-16. 

PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad maakte donderdagmiddag op Twitter als eerste melding van de overgang van Thomas. Zowel PSV als Feyenoord hebben de deal overigens nog niet bevestigd, maar op het sociale medium roerden de Feyenoord-volgers zich al snel in reactie op de berichtgeving van Elfrink. 

Artikel gaat verder onder video

Het Twitter-account Feyenoord Youth Watcher kwam al snel met een reactie. Daarin wordt melding gemaakt van een geschil tussen Thomas en zijn trainers bij de Onder-16 van Feyenoord, Van Persie en Pinas. "Lag in de clinch met trainers en werd uit de O16 gezet", zo valt te lezen. "Talentvolle speler, maar bracht aan inzet niet wat Van Persie en Pinas eisen", verolgt het.

Op fr12.nl valt bovendien te lezen dat PSV een "aanzienlijke vergoeding" overmaakt aan de Rotterdamse club. "Voor alle partijen is deze oplossing een uitstekende oplossing", meldt de site dan ook. Omdat eerder ook talenten als Jaden de Guzman en Rivas Manuhutu eerder al de overstap van Rotterdam-Zuid naar Eindhoven maakten, zou PSV de afgelopen jaren "bijna één miljoen euro" aan opleidingsvergoedingen hebben overgemaakt aan Feyenoord. 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen