Van Bommel zet koppositie op het spel in wedstrijd met zes Nederlanders

21 mei 2023, 15:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Antwerp FC heeft de eerste nederlaag geïncasseerd in de play-offs om het Belgische landskampioenschap. De ploeg van Mark van Bommel verloor met 2-0 van Club Brugge, dat juist de eerste punten pakte in de nacompetitie.

Antwerp speelde met Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs en Vincent Janssen in de basis, terwijl Gyrano Kerk in de tweede helft inviel. Bij Club hadden Noa Lang en Björn Meijer een basisplek. De eerste helft stelde qua amusementswaarde teleur: Janssen (Antwerp) en Mats Rits (Club) kregen wel kansen om de score te openen, maar dat gebeurde niet.

Artikel gaat verder onder video

In de tweede helft maakte Antwerp het verschil dankzij doelpunten van invaller Casper Nielsen. Vijf minuten na de pauze stuurde Lang zijn ploeggenoot Meijer goed diep, waarna laatstgenoemde Nielsen in staat stelde om de 1-0 te maken. Na ruim een uur zorgde Nielsen ook voor de 2-0. Het liep stroef bij Antwerp, dat eigenlijk geen moment aanspraak maakte op een comeback.

Koppositie
Door de nederlaag zet Antwerp de koppositie op het spel. Union Sint-Gillis, dat slechts een punt minder heeft, kan over Antwerp heen gaan indien het later op de zondag wint op bezoek bij KRC Genk. Volgende week treffen Antwerp en Union elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen