'Ajax en Arsenal definitief akkoord: dit bedrag betalen The Gunners voor Jurriën Timber'

5 juli 2023, 14:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax en Arsenal hebben een definitief akkoord bereikt over de transfer van Jurriën Timber. Dat melden diverse media, waaronder journalist David Ornstein van het Engelse The Athletic en onder meer De Telegraaf in Nederland.

Door het akkoord ligt de weg nu helemaal open voor Timber om zijn gedroomde overstap naar de nummer twee van de Premier League van afgelopen seizoen te maken. De speler bereikte eerder zelf al een akkoord met The Gunners, alleen de medische keuring zou een overgang nu nog in de weg kunnen staan.

Artikel gaat verder onder video

Ajax ontvangt volgens Ornstein een basisbedrag van veertig miljoen euro voor Timber, die in totaal negen jaar voor de Amsterdammers uitkwam. Door 'zeer realistische' bonussen zou de totale som met nog vijf miljoen euro op kunnen lopen tot een totaalbedrag van 45 miljoen euro. Een klein gedeelte van dat bedrag vloeit naar de zakken van aartsrivaal Feyenoord, dat volgens 1908 een opleidingsvergoeding van zo'n twee ton tegemoet kan zien voor de speler die in het verleden op Varkenoord speelde.

Opvolger
Nu Timber op weg naar de uitgang is, kan Ajax verder op zoek naar een opvolger. Dinsdagavond kwam het nieuws naar buiten dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat 'serieus werk maakt' van de komst van Jeremiah St. Juste (Sporting CP). De 26-jarige oud-speler van sc Heerenveen en Feyenoord zou in beeld zijn om het gat dat Timber achterlaat in de defensie van de recordkampioen op te vullen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Have Fun bij Arsenal… op de bank !! 🥴

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen