Ajax-fans spreken massaal schande van één comment onder Instagram-post van Calvin Bassey

29 juli 2023, 16:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Calvin Bassey rondde deze week zijn transfer van Ajax naar Fulham af. De Nigeriaanse verdediger nam op grootste wijze afscheid van Ajax: hij sprak niets dan lovende woorden over de Amsterdamse club. Bassey krijgt bij zijn vertrek uit Amsterdam echter ook een zeer nare trap mee.

Onder de video die Bassey vrijdag na het afronden van zijn transfer plaatste op Instagram, wordt de linksbenige verdediger door één persoon racistisch bejegend. "Tering hond oprotten blacka", schrijft een gebruiker onder de video van Bassey. De desbetreffende comment is een dag later onder Ajax-supporters een hot topic op Twitter.

Artikel gaat verder onder video

“Comment onder Bassey zijn Instagram post.. Zo’n sympathieke jongen.. Zieke wereld leven we in”, verzucht een supporter van Ajax, om Bassey vervolgens veel succes te wensen bij Fulham: “Wens je al het beste Bassey, jammer dat je niet te tijd hebt gehad om te rijpen bij ons.” 

Onder de desbetreffende tweet regent het tweets van mede-Ajacieden die de comment onder de Instagram-post van Bassey veroordelen. “Tenenkrommend. Schaam me voor dit soort gasten”, schrijft iemand. “Zieke mensen”, “Heel triest, die jongen heeft alleen maar inzet getoond, geen slecht woord over Ajax”, “Wat een idioot zeg! Dieptriest” en “Smerig. Ik gun Bassey alleen maar liefde” zijn enkele andere reacties.

Bassey zelf nam op grootse wijze afscheid van Ajax en de fans van de Eredivisionist. “Bedankt, Ajax. Wat een club, ik heb een aantal ongelooflijke ervaringen meegemaakt. Alle succes toegewenst voor de toekomst”, zo schreef hij na het afronden van zijn transfer op Instagram. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Witmensen stammen af van Batavieren die 300 jaar voor christus de Rijn bij Lobith het moerasland der Nederlanden op vlotten binnen kwamen. De eerste immigranten. Welk een arrogantie om te schelden op niet-witmensen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je reacties verdwijnen hier gewoon of de redactie verwijderd graag berichten..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen