Feyenoord heeft publiekslieveling terug tijdens weerzien met Kökçü en Aursnes

30 juli 2023, 15:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord begint zondagmiddag (16.00 uur) met Santiago Giménez aan de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. De spits is weer terug van vakantie en wordt door trainer Arne Slot meteen in de basis gezet tegen Benfica. Dat wordt voor Feyenoord een weerzien met onder meer ex-speler Orkun Kökcü.

Slot wacht nog op de nodige versterkingen, maar die lijken er snel aan te gaan komen. Tot die tijd moet hij het doen met andere namen. De achterhoede van de komende weken lijkt wel bekend. Voor de neus van doelman Justin Bijlow zullen Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman de defensie vormen. Op het middenveld krijgen Mats Wieffer, Ramiz Zerrouki en Calvin Stengs de kans tegen Benfica.

Artikel gaat verder onder video

Met de aanstaande transfers van Luka Ivanusec (Dinamo Zagreb) en Ayase Ueda (Cercle Brugge) zullen de aanvallers van Feyenoord zich willen laten zien. Slot kiest tegen de regerend kampioen van Portugal voor Igor Paixão en Alireza Jahanbakhsh op de flanken. In de spits maakt Santiago Giménez zijn eerste minuten van de voorbereiding. Hij had langer vakantie vanwege zijn deelname (en eindzege) aan de Gold Cup met Mexico.

Aan de zijde van Benfica komt Feyenoord twee oude bekenden tegen. Roger Schmidt heeft een basisplaats ingeruimd voor Kökcü, die afgelopen seizoen nog als aanvoerder van Feyenoord landskampioen werd. Daarnaast verschijnt ook Fredrik Aursnes, die tijdens seizoen 2021/22 het shirt van de Rotterdammers droeg, aan de aftrap in De Kuip. Daar is wereldkampioen Ángel Di María eveneens van de partij.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Stengs; Jahanbakhsh, Giménez, Paixão

Opstelling Benfica: Vlachodimos; Bah, António Silva, Otamendi, Jurásek; Ausrnes, Kökçü; Di María, João Mário, Rafa; Ramos

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen