'Ajax heeft beet: medische keuring vindt dinsdag al plaats in Amsterdam'

28 augustus 2023, 17:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Georges Mikautadze wordt dinsdag verwacht in Amsterdam voor de medische keuring bij Ajax, zo meldt de Franse journalist Mohamed Toubache-Ter. Het lijkt er dan ook op dat Ajax en FC Metz akkoord zijn over de transfer van de aanvaller. De berichtgeving van de journalist wordt bevestigd door transfergoeroe Fabrizio Romano.

Zondag meldde Voetbal International al dat Mikautadze zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Ajax. Hij staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar zou zijn directe omgeving hebben laten weten naar Amsterdam te willen. Dat lijkt dinsdag dan ook te gaan gebeuren, tenzij er onverwachte ontwikkelingen zijn.

Afgelopen weekend sprak directeur voetbalzaken Sven Mislintat met zaakwaarnemer Alain Migliaccio over de mogelijke transfer van de speler van FC Metz. Hij zou zo’n vijftien miljoen euro moeten kosten.

Mikautadze brak door uit de jeugd van Metz. Hij werd in de seizoenen 2020/21 en 2021/22 wel verhuurd aan Seraing. Voor die club speelde hij een seizoen op het tweede en daarna een seizoen op het eerste niveau in België.

Mikautadze was in dienst van Metz goed voor 44 duels, waarin hij 25 keer scoorde en 10 assists gaf. Namens Seraing kwam hij tot 57 optredens, 36 doelpunten en 4 assists. Hij geldt in Amsterdam als goedkoper alternatief voor Atlanta United-ster Thiago Almada.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is niet zo spannend wat ajax noch psv noch Feyenoord binnenhaalt hoor. Dit is al decennialang zo en de hoofdreden dat ze sinds 1995 geen Europese prijs meer pakten. Ik weet wat dat is. Maar dat mogen ze lekker zelf uitzoeken. Ik weet waar de grote hoofdzakelijk op scouten dit komt ieder seizoen weer terug namelijk!. Maar het is geen winnende strategie!. Europees althans.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb wel vertrouwen in de waardering van de scouts van Ajax voor deze speler.. Beter deze speler dan die Almada van AU. De vraagprijs voor hem is te hoog voor Ajax en Ajax heeft al veel uitgegeven. Nu Taylor en Berghuis nog lozen en Ajax gaat misschien al dit seizoen weer prijzen pakken. O ja Nick Olij hij is een keeper naar mijn hart. Gorter heeft tot nu toe het voordeel van de twijfel, we gaan het zien donderdagavond.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je zelf niet in staat bent om spelers op te leiden moet je het doen met tweede rangs spelers van alle nationaliteiten. Alles wat Johan heeft opgebouwd wordt al jaren afgebroken door incapabele bestuurders.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen