VI: Ajax ontvangt goed signaal en mag serieus hopen op aanvallende versterking

27 augustus 2023, 23:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax lijkt zich in de laatste week van de transferwindow nog in minstens één linie te versterken. De Amsterdammers zijn volop in de race voor de handtekening van Georges Mikautadze. De Georgiër, die momenteel nog onder contract staat bij het Franse FC Metz, heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar de Nederlandse recordkampioen.

Dat meldt Ajax-watcher Reon Boeringa van Voetbal International zondagavond althans. Ajax-trainer Maurice Steijn verklapte na het heenduel met Ludogorets in de play-offs voor de Europa League al dat zijn club zich nog op meerdere posities gaat versterken. De Amsterdammers werden vrijdag in verband gebracht met de komst van Thiago Almada en zaterdagavond passeerde Mikautadze de revue. De kans is aannemelijk dat hij deze week inderdaad naar Ajax verkast. Ajax en FC Metz zijn ‘volop’ in onderhandeling en de aanvaller heeft zijn keuze al gemaakt.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Boeringa mag Mikautadze zich verheugen op de belangstelling van meerdere clubs, maar heeft hij zijn directe omgeving laten weten dat hij graag de overstap naar Ajax maakt. Eerder deze zondag meldde VI al dat een zaakwaarnemer van de Georgiër was gearriveerd in Nederland om te praten over een overstap van zijn cliënt naar de Johan Cruijff ArenA.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet het tegenwoordig doen met spelers uit de tweede divisie. Opzouten moet die Mislintat.

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Metz staat in de middenmoot in Ligue 1.

Jan Hendriksen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt ja, Metz is een middenmoter in de Ligue 1, en met die redenatie zijn ze dus ongeveer net zo goed als PSG, want die zijn ook een middenmoter in de Ligue 1. Alleen zijn er wel pas 3 wedstrijden gespeeld en speelde Metz vorig seizoen inderdaad gewoon in de tweede divisie. Dit is dus inderdaad gewoon een speler uit de tweede divisie. Net als Medic, net als Forbs.

Jan Hendriksen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je persoonlijk aanvallende reactie getuigt van weinig inlevingsvermogen, volgens mij verschillen we gewoon van mening, en dat mag. Ik ben namelijk van mening dat je in een seizoen waarbij 2 teams een Champions League ticket krijgen wat meer risico mag nemen, zeker als al je sterkhouders van het vorige (tegenvallende) seizoen vertrekken. Dan wil je gewoon in iedere linie een kwaliteitsspeler hebben staan die er meteen staat. Mikautadze is een concurrent voor Brobbey, Almada zou de vervanger van Kudus kunnen zijn en brengt de flair dit dit elftal hard kan gebruiken.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brigges, PSV en Feyenoord eveneens, dus opzouten die Te Kloese en die Stewart. Allemaal opzouten dan maar tenzij ze Bellingham, Lewandowski, Ronaldo, Messi kopen. Toch ?

Witte muis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp gewoon niet waarom ze die speler uit de Mls niet kopen, is gewoon een geweldige speler kost 23a24 miljoen dat hebben ze toch ook voor forbs betaald en die vind ik nou niet bepaald bijzonder.

OneBloodOneAim
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het maak allemaal niks uit van welke divisie ze komen ,niet veel clubs kijken daar rond ,men vergeet dat ajax ook zulke spelers beter kan maken als ze maar een beetje van het Ajax systeem kunnen begrijpen of aan kunnen ,natuurlijk zijn er miskopen daar tussen ,en als je weer kan slijten is dan toch een plus punt voor de nieuwe TD

Jan Hendriksen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoeveel minder waard zal Almada nou in alle waarschijnlijkheid worden de komende jaren? Ik denk dat je die straks minstens voor hetzelfde en zeer waarschijnlijk zelfs voor meer van de hand kan doen, heeft een goede leeftijd ook. Gewoon die 25 miljoen lappen dus lijkt me

Jan Visser
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Afgezien van het feit of de nieuwe aankopen tweede divisie spelers zijn wordt in mijn ogen de principele fout gemaakt door een financieel directeur te laten beslissen over technisch beleid. Dit komt nooit meer goed.

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn duidelijke steeds terugkomende kenmerken bij transfers bij Psv,feyenoord en Ajax. Ik denk alleen dat deze manier van scouten geen Europees succes zal opleveren!. Ik weet waar de grote 3 op scouten, maar ik hoef dit niet te verduidelijken. Het is geen winnende strategie in ieder geval.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KingCrimson kijk eens naar je eigen met afzeiken Jij doet niets anders en dat zal je wel geleerd hebben met toen je geboren werd in je broekje je eigen afzeiken. De professor van het AJAX weet alles beter en maakt een ander uit voor dom of dat hij het niet snapt. Goedkoop gelul man leer eerst maar eens fatsoenlijk met mensen omgaan voor je met opmerkingen komt over je eigen club en zonder andere clubs af te breken. Jij bent nog minder dan minder met je uitlatingen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen