Crisis bij Spaanse vrouwenploeg neemt plots veel grotere vormen aan

26 augustus 2023, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Een deel van de technische staf van de Spaanse vrouwenploeg heeft ontslag genomen, melden media in Spanje. Bondscoach Jorge Vilda blijft aan, maar zijn assistenten scharen zich achter Jennifer Hermoso, die ongewild werd gezoend door bondsvoorzitter Luis Rubiales.

Vilda lijkt dus aan te willen blijven als bondscoach. Vrijdag kwam het gerucht naar buiten dat Rubiales Vilda een nieuw vierjarig contract heeft aangeboden ter waarde van liefst 500.000 per jaar. Bovendien klapte de bondscoach vrijdag voor de controversiële speech van Rubiales, die aangaf niet te zullen opstappen. Zijn assistenten zijn het daar niet mee eens: elf leden van de technische staf hebben hun ontslag ingediend.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Leonne Stentler wordt razend wakker na berichten uit Spanje

Ondertussen heeft de RFEF een nieuw statement gepubliceerd over de kwestie. De bond herhaalt dat Hermoso 'liegt in alle statements die ze maakt over de voorzitter', en dat 'op het juiste moment' bewijs overlegd zal worden om dat aan te tonen. "We hebben alle relevante bevindingen die aantonen dat de voorzitter gelijk heeft. We zullen juridische stappen ondernemen richting degenen die de werkelijkheid vervalsen en ernstige misdaden plegen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen