Fabrizio Romano: Ajax en Chivas hebben geen deal over Jorge Sánchez, verdediger heeft aanbiedingen van 'grote' clubs

15 augustus 2023, 15:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf pakte dinsdagmorgen uit met het nieuws dat de Amsterdammers een akkoord hebben bereikt met het Mexicaanse Chivas over een transfer van Jorge Sánchez. De rechtsback maakte vorig jaar de overstap naar Ajax, maar mag na een teleurstellend seizoen alweer vertrekken uit de hoofdstad. Volgens Fabrizio Romano is er echter helemaal geen sprake van een deal tussen de clubs. Bovendien zit Sánchez niet te wachten op een terugkeer naar zijn thuisland.

Ajax telde vorig jaar een paar miljoen euro neer voor de komst van Sánchez. De Mexicaan moest in Amsterdam de concurrentiestrijd aangaan met Devyne Rensch. De laatstgenoemde was normaliter de eerste keus op de rechtsbackpositie, maar maakte allesbehalve een sterke indruk en sukkelde bovendien met blessures. Sánchez verscheen daardoor meermaals binnen de lijnen, maar kon evenals zijn concurrent weinig potten breken. Alles wijst erop dat de Mexicaan deze transfer van club gaat wisselen.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Verweij heeft Sánchez de kans terug te keren naar Mexico. De Ajax-watcher meldde dinsdagochtend zelfs een akkoord tussen de Amsterdammers en Chivas. Verweij noemde de deal ‘opvallend’, omdat directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax een ‘tussenpersoon’ zou hebben benaderd om de deal rond te krijgen. Maar als we de doorgaans zeer goed geïnformeerde Romano moeten geloven, dan is er op dit moment helemaal geen sprake van een akkoord tussen Ajax en Chivas. Sterker nog: Sánchez is vooralsnog niet van plan al na één jaar terug te keren naar Mexico. Romano meldt dat de vleugelverdediger aanbiedingen heeft van ‘grote’ clubs in Europa. Sánchez zal spoedig een besluit nemen over zijn toekomst.

Sánchez kwam tot op heden 26 keer in actie voor Ajax. De vleugelverdediger meldde zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen later in Amsterdam omdat hij eerder deze zomer met zijn land actief was op de Gold Cup. De Mexicaanse nationale ploeg won dat toernooi door in de finale Panama met 1-0 te verslaan. Sánchez verscheen vijf keer aan de aftrap. Voor Ajax moet hij zijn eerste minuten van dit seizoen nog maken. Hij bleef afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo negentig minuten op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha Verweij weer op zijn plek gezet door Romano. Heerlijk.

mauricejongboom09
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Brobbey hadden ze nooit voor dat belachelijke bedrag moeten terug halen hadden ze veel meer andere keus voor kunnen hebben !

Thomvak425
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat ben ik zeer eens met je. Wanbeleid. Het principe is al: wil je transfervrij weg en je hebt nog niks gepresteerd? Kom je er nooit meer in!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen