Stewart onder vuur: 'Technische leider moet komende week bidden en smeken'

23 augustus 2023, 11:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Technisch directeur Earnest Stewart kende tot dusver een slagvaardige transferzomer bij PSV, maar krijgt inmiddels ook forse kritiek. De verdediging van PSV kent personeelsproblemen en voorlopig lijken er in die linie nog geen nieuwe versterkingen op komst. Daarmee neemt de technisch eindverantwoordelijke een risico, stelt Rik Elfrink.

De clubwatcher van PSV schrijft in zijn analyse voor het Eindhovens Dagblad: "Earnest Stewart zal nu merken dat het niet altijd leuk is om technisch directeur van PSV te zijn.  De aantallen kloppen door blessures niet meer en bovendien zijn twijfels te zetten bij de kwaliteiten van bijvoorbeeld André Ramalho", schrijft Elfrink, die een kwantitatief probleem constateert bij de Brabantse club.

Artikel gaat verder onder video

"Stewart nam de afgelopen weken een risico door centraal achterin niks te veranderen bij PSV en heeft de zaken wat betreft Dest erg laat op orde gehad. De technische leider moet komende week bidden en smeken dat de club geen hinder ondervindt van het transferbeleid, waarbij de verdediging als laatste aan bod kwam", zegt Elfrink. Dat de verdediging als laatste aan bod kwam is opvallend, aangezien deze linie ook vorig seizoen onder Ruud van Nistelrooij niet altijd een even stabiele indruk maakte.

Stewart pakte echter eerder in andere linies door. Zo werd al vroeg in de transferwindow spits Ricardo Pepi overgenomen van Augsburg en werd Malik TIlmman onlangs vastgelegd als aanvallende middenvelder, terwijl die plek wegens de aanwezigheid van Isaac Babadi, Ismael Saibari en Guus Til niet de prioriteit zou moeten hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze speler gaat ze echt punten kosten , en al helemaal hoe PSV nu voetbal speelt . Is simpelweg niet goed genoeg op dit moment , maar aan zijn inzet ligt het niet vind ik . Dus misschien is dit nog te trainen bij hem . Bijvoorbeeld aan welke kant hij moet afdekken ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen