Sven Mislintat ziet ook verhoogd bod op Hiroki Ito afgewezen worden en lijkt verder te moeten zoeken

7 augustus 2023, 19:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax lijkt er niet in te gaan slagen om Hiroki Ito los te kweken bij VfB Stuttgart. De Bundesliga-club heeft namelijk ook het tweede bod uit Amsterdam afgewezen. De Duitse tak van Sky Sports meldt dat Ajax een bod van vijftien miljoen euro deed op de Japans international. Stuttgart is echter niet van plan om Ito te laten vertrekken.

Ajax klopte vorige week aan bij de Duitse club. Ito zou in beeld zijn om de verdediging van de Amsterdammers te versterken, en dus deed de club een bod van twaalf miljoen euro. Dit openingsbod werd afgeslagen, waarna Ajax het bedrag naar vijftien miljoen euro verhoogde. Sky Sports weet dat ook deze transfersom niet voldoende is.

Artikel gaat verder onder video

Ito zag een overstap naar de Johan Cruijff Arena wel zitten, maar lijkt dus niet te mogen vertrekken uit Stuttgart. Alexander Wehrle, voorzitter van de Bundesliga-club, bevestigde dat Ajax aanklopte bij zijn club. “De hoogte van de bedragen blijft normaal gesproken intern, maar blijkbaar heeft iemand gepraat. We hebben heel duidelijk gezegd dat we Ito niet willen verkopen. Er is geen nieuwe stand van zaken”, reageerde hij.

Het lijkt er dus op dat Ajax verder kan zoeken naar een verdediger. Josip Sutalo is al lange tijd in beeld, maar mag pas na de Champions League-kwalificatierondes van Dinamo Zagreb in onderhandeling met Ajax. Dat kan mogelijk nog een week of drie gaan duren, waardoor Sven Mislintat meerdere opties in de gaten houdt. Verdediger Jakov Medic van Sankt Pauli trok vorige week naar de Amsterdamse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen