Gigantische naam naar voren geschoven als opvolger Steijn: ‘Hij kan Ajax redden’

18 september 2023, 20:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De positie van Maurice Steijn bij Ajax is wankel en inmiddels wordt er al volop gespeculeerd over een vervanger voor de hoofdtrainer. Columnist Nico Dijkshoorn schuift maandag een opvallende naam naar voren: Louis van Gaal.

Van Gaal, 72 jaar, zit momenteel zonder werkgever. De ervaren coach wordt volop in verband gebracht met het bondscoachschap van Duitsland, maar volgens Dijkshoorn doet Ajax er goed aan om een lijntje uit te gooien naar de oefenmeester. “Het pijnlijke is dat iedereen precies weet hoe Ajax valt te redden: door Louis van Gaal daar zijn laatste kunstje te laten doen”, schrijft de columnist, onder meer werkzaam voor Voetbal International, op X, voorheen Twitter.

Ajax verloor zondagmiddag kansloos met 3-1 bij FC Twente en staat met slechts vijf punten uit de eerste vier competitieduels roemloos twaalfde in de Eredivisie. Dijkshoorn denkt niet dat Steijn, pas sinds deze zomer actief in de Johan Cruijff ArenA, de juiste man is voor het hoofdtrainerschap van Ajax. “Steijn heeft te weinig bagage. Zie je aan alles. Spelers zijn niet bang voor hem. Dan kom je automatisch bij Louis uit.”

Van Gaal was eerder al de eindverantwoordelijke bij Ajax, tussen 1991 en 1997. Zijn laatste clubavontuur beleefde hij in 2016 bij Manchester United. Een terugkeer naar Ajax lijkt een utopie, maar Dijkshoorn stelt dat de clubleiding van de Amsterdamse club er alles aan moet doen om Van Gaal tot een rentree te verleiden, gezien de sportief beroerde situatie waarin men zit. “Enige wat nu helpt is helaas een dominante mad man voor de groep en iemand die de journalisten de schuld geeft. 'Ik zag Ajax juist een hele goede wedstrijd spelen' Dat werk. Kom je automatisch bij Louis uit”, klinkt het.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ah nee..niet van gaaal naar ajax nu..dat kun je hem niet aandoen..dan heeft hij de slechte spelers ooit onder zn hoede das zielig

TDJack.K
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Gaal, Advocaat en andere grote namen hebben al NEE gezegd die gaan hier niet in trappen , Mislintat heeft in Duitsland ook geen al te goede naam op gebouwd en is overal de laan uit gestuurd en wie hem binnen heeft gehaald die moet enorme AJAX haat in zich hebben.

RobindaRobot
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Peter Hyballa is vrij

John Henraath
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

eerlijk gezegd vind ik niet dat het dit keer aan de trainer ligt eerlijk zegt lig dit meer bij de TD die gekke Duitser want Steijn heeft een aantal spelers bij de gekke TD Duitser n aantal namen door gegeven die hij wilde hebben maar nee hoor die TD gekke Duitse geeft er geen gehoor aan en koop speler die hij goed vind en volgens hem goed speler zij de meeste spelers die hij heeft gekocht komen uit een tweede divisie of uit de hoofd divisie maar erg laag geëindigd zijn de enige die ik zelf denk waar hij goed aan heeft gedaan en een contract heeft gegeven dan is die Nederlander van der Boom en ik denk ook wel dat hij goed heeft gedaan oom die Suta of hoe je hem ook noemt maar voor de rest heeft hij alleen maar spelers gekocht 1niet echt bekende namen buiten die Apkon of Apkom dat is trouwens ook wel een goede speler die heeft volgens mij in het verleden ook bij top clubs gespeeld dacht ik zo dus maar ze moet die gekke TD die Duitser ontslaan en naar een fatsoenlijke TD halen. het is jammer dat Kroes nog niet bij Ajax de roeispanen mag pakken want ik Durf te wedden dat hij wel de TD gekke Duitser gelijk zou ontslaan of dat Kroes hem 1 kans geeft dat hij naar de trainer moet luister die hij graag wilt hebben bij Ajax en niet zijn eigen lijn/speler kiest want waarom denk je dat de meeste bij Ajax zo wel speler als sommige scouts als RVC weg zijn gegaan de meeste omdat die gekke Duitser zijn eigen lijn trekt en niet naar ander luistert daarom zijn de meeste ook weg gegaan stom voorbeeld te noemen zo als Tadic al in een interview zei er kwamen speler waar hij niet mee kon aanvangen omdat hij de meeste speler die kwam Tadic eens niet kende en niet echt goed met ze kon spreken snap ik wel met al die Kroaten en nog paar buitenlandse speler die niet goed of weinig alleen paar woorden Engels kennen buit Apkon/Apkom en Van der Boom dat waren de enig waar hij goed mee kon communiceren dus ik hoop dat die gekke TD die gekke Duitser snel ontslaan

Onno
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Erg bondig gereageerd John! Klasse.

Rene de Waard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat facht je van nederlandse les

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook hij kan Ajax niet redden zolang Susan, van Halst en Mislintat de touwtjes zo strak in handen hebben, waarbij de RvC zelfs niet durft in te grijpen

TDJack.K
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

let op zo meteen niet overwinteren in Europa, aan het eind van het seizoen geen Europese Ticket dat gaat Honderden Miljoenen kosten om Ajax te her opbouwen en daar kun je maar een man voor terug halen Marc Overmars wat hij gedaan heeft oke maar iedereen verdient een tweede kans want hij heeft veel betekend voor Ajax , Ajax baalt dat Feijenoord nu een goede Voorzitter met technisch inzicht heeft die wel met samenspraak met de technische staf in koopt

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als ik van gaal zou zijn dan zou ik dit niet doen!! want in zijn laatste voetbaljaar als coach degraderen zou zijn laatste stuiptrekking zijn!! en ik zag dat er voor volgend jaar al kaarten te koop zijn voor helmond sport ajax en jong utrecht ajax!

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax gaat zondag kansloos ter onder tegen Feyenoord 5_0

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat dacht je van 3-2,. zondag een gokje wagen van 200 euro! iedereen gaat toch in zetten op Feyenoord winst.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

moet 0-5 als je zeg dat Feyenoord wint! ajax speelt thuis,

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Asjeblief niet zeg !

wilbert van langeraad
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax is op dit moment niet te redden het ligt niet aan de trainer

Anti010
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opvallend weer hoe iedereen wat te zeiken heeft over Ajax, vooral in Rotterdam Z kunnen ze hun lol niet op. Maar als PSV straks kampioen word en Feyenoord het lachertje van Europa is geworden dan is het in Rotterdam ook ineens allemaal klote?? Iedereen ziet dat het bij Ajax slecht gaat en wellicht is het een keer goed, hoeveel pijn het ook doet. Ze zullen vanaf 0 weer moeten beginnen maar Ajax zal altijd terug komen. Nu kunnen ze lachen in Eindhoven en Rotterdam maar dat zal verdwijnen. Qua sterkte is PSV veruit de betere, goede aankopen gedaan met Lang en Dest. Ajax zal het dit jaar niet redden, van mij mag PSV kampioen worden, zolang het arrogante Feyenoord maar niet word

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iets met een pot en een ketel dus.

Robreactie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De trainer moet weg en dan wordt alles beter. Hahaha Het Ajax beleid rammelt aan alle kanten. Daar moet snel verbetering inkomen. Ontsla de directie .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb jij ervaring mee he krotje ehh king c

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja hoor Maupie.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha je probeert het om te draaien . Sulletje dat werkt niet Daarnaast reageert maupie heel anders dan ik

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nee hoor gstb, jij bent echt Maupie en jij bent geen Feyenoorder, want ze zijn niet zo simpel als jij.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er wordt moeilijker gemaakt dan nodig. Ajax moet verlost worden van die halfzachte coaches die als het goed gaat "hosannah" is en als het slecht gaat met de ploeg dan krijgen anderen buiten henzelf de schuld. Laat duidelijk zijn Steijn is te klein voor Ajax. Ajax moet een coach hebben die keihard alle spelers die niet voldoende leveren naar de bank moet sturen net zo lang tot.... of wegsturen, voorbeelden van die spelers nu zijn: Bergwijn, wat een waardeloze speler met een grote mond, Berghuis een middelmatige speler die geen meerwaarde voor Ajax is, Taylor naar Jong Ajax, Brobbey als 3e sub, Rensch wegstrepen. Die nieuwe coach moet wel binnen Ajax gesteund worden. Men moet bij Ajax af van binnenlandse coaches, m.u.v. Van Gaal, beter dan Louis zijn er niet. Van Gaal moet van zijn rust genieten, meneer Van Gaal is niet helemaal gezond. Wel kan Van Gaal als adviseur van de nieuwe coach fungeren. In het verleden had Ajax Kovacs, Ivic als succesvolle trainers gehad dus voor mijn part komt er een strenge Zuid-Amerikaan, Italiaan, Spanjaard, Fransman, Duitser of Scandinaviër. Neem een voorbeeld aan de PL. Ajax heeft nu rust en tijd nodig.

Michiel Kors
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen heeft het over "die Duitser" en de trainer, maar er is er eentje die totaal eindverantwoordelijk is een dat is de nationale zakkenvuller Pier Eringa. Kampioen slager voor ziekenhuizen en spoorwegen verwanten bedrijven en nu ook voetbal. Weg met die vent.

Rob den Tuinder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn is gebruikt dus gooi die DUITSER er uit die vent heb totaal geen verstand van voetbal

Faouzi Moussa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zonder goede spelers,mag je hoog laag springen, gaat toch niet lukken al heb jij de beste trainer van de wereld.

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen 1 trainer kan ajax redden mistlintat moet weg ligt dit keer aan hem met zijn aankoopbeleid makkelijk om steun te ontslaan onterecht

Marco Potvlieger
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het ligt niet aan de trainer,het aan de technisch directeur en de spelers,er is teweinig kwaliteit

adrie melaard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie heeft ze gekocht dan,dat was Minislat

Hein Megens
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien de Duitser eruit samen met Jantje van Halst en de gehele RVC...

TDJack.K
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Gaal, Advocaat, De Mos als manager met een fitte veldtrainer er naast die drie kunnen het aan alleen denk ik dat ze alle drie bedanken deze selectie is gewoon een matige bij elkaar geraapt zooitje niet doordacht in gekocht en je kan Steijn wel weg sturen maar dat gaat wel een paar Miljoen kosten want als Steijn er een arbitrage zaak van gaat maken verliest Ajax zeker want iedereen ziet wat Mislintat heeft gedaan zeker nu de gehele technische staf en de ploeg achter Steijn staan , de MIS AANKOOP is MISLINTAT zelf het is geen Technisch Directeur op Niveau hij is veel minder dan Overmars want Overmars had ingekocht op potentie en met inspraak van zijn technische staf en je gaat geen spelers halen waar jij vriendjes mee ben zoals met hun managers etc en dan geef je ze een contract voor 5 jaar dan ben je knettergek , Mislintat heeft bijna alle Ajaxieden de deur gewezen het wordt tijd dat de supporters zich gaan roeren en steijn omarmen en Mislintat de wacht aanzeggen

TDJack.K
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je bijna 120 Miljoen uit heb gegeven terwijl de spelers die Steijn wilde hebben 8 miljoen goedkoper waren en bekende namen bevatte dan had je een elftal gehad en nu veel dubbele spelers van een minder niveau waar Mislintat mee om de prijzen wil spelen vergeet het maar als dit zo door gaat dan halen ze zelfs geen Europese ticket dit jaar en van Gaal , Advocaat gaan hier niet in stappen met deze dwaas aan het roer die Ajax kapot heeft gemaakt en die Jan Van Halst is een mee loper en jaknikker van Mislintat die had nooit aangesteld mogen worden als directeur , Ik hoop dat grote trainers nee zeggen ook uit het buitenland want die volgen alles op de voet en ook die maken hier geen elftal van met enig niveau, MISLINTAT HEEFT AJAX KAPOT GEMAAKT EN KAN ZIJN GANG GAAN EN NIEMAND HOU HEM TEGEN , GEEN BESTUUR GEEN RAAD VAN COMMISSARISEN DIE VERPLICHT IS BIJ EEN BEDRIJF ALS AJAX BEURS GENOTEERD EN DAAROM HEBBEN ZE DIE JA KNIKKER VAN HALS MAAR EVEN NEER GEZET, DIE VERDIENT EEN PLAATS IN DE EFTELING ALS KOP VAN JUT MET DE WIE HEM HET HARDSTE OP ZIJN GEZICHT SLAAT VERDIENT EEN PRIJS

johan cornelissen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee steinnn hoeft helemaal niet weg .. die rot mof moet weg ...

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat mij betreft mogen de vier heren (van Halst, Eringa, Mislintat en Steijn), alles compleet en meteen weg daar niet eerder met schoon schip verder goed gevoetbald kan worden. De bezem moet er echt heeeeeelemaal door bij de hogere heren van Ajax.

Bart B
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Huichelaars zijn jullie...fc update

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen