KNVB moet op zoek naar nieuwe bondsvoorzitter: Just Spee vertrekt vanwege gezondheidsredenen

29 september 2023, 14:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Just Spee gaat in december zijn taken als bondsvoorzitter van de KNVB neerleggen. Hij is vanwege gezondheidsredenen niet langer in staat om zijn taken goed te vervullen en maakt zijn tweede termijn in Zeist dus niet af. Op de website van de KNVB geeft Spee tekst en uitleg.

"Mijn gezondheid laat het helaas niet toe door te gaan met het werk waar ik zo van heb genoten. Dat doet pijn. Ik heb de KNVB leren kennen als een fijne organisatie met uitstekende collega's, met wie ik geweldig heb samengewerkt. Dan is een afscheid moeilijk, zeker als dat gedwongen door de omstandigheden gebeurt. Het cliché is dat gezondheid voor alles gaat, dat geldt nu helaas ook voor mijn situatie", vertelt Spee op de website van de voetbalbond over zijn afscheid.

Artikel gaat verder onder video

Spee streek in 2019 neer bij de KNVB, waar hij Michael van Praag opvolgde als bondsvoorzitter. In 2022 werd hij herkozen, maar zijn tweede termijn maakt hij niet af. "Het vertrek van Just is ongelofelijk jammer en triest. Hij heeft geweldig werk verricht voor de bond. Internationaal, maar zeker ook in eigen land, hoewel dat laatste vaak minder zichtbaar is. Ik heb gezien welke goede rol hij gespeeld heeft, ook binnen de organisatie, en daar wil ik hem voor danken", aldus Jan Albers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB.

De KNVB start naar eigen zeggen nu een zorgvuldig proces voor de opvolging van Spee. De 58-jarige Haarlemmer blijft wel werkzaam bij de UEFA. Daar is hij lid van het Executive Committee. Deze functie kost aanzienlijk minder tijd en energie. Voorlopig zal hij dus wel voor de Europese voetbalbond actief blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen